School
Kunst en Economie

Kunst en Economie

Live events

Event
25 Jun 17:30

Talkshow Kunst en Economie: The Sustainable Generation

HKU Kunst en Economie
Participate
Event
24 Jun 18:30

Talkshow Kunst en Economie: The Inclusive Generation

HKU Kunst en Economie
Participate
Event
24 Jun 17:00

Talkshow Kunst en Economie: The Resilient Generation

HKU Kunst en Economie
Participate
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter


Over Kunst en Economie

Afgestudeerde studenten van HKU Kunst en Economie zetten hun creativiteit op een zakelijke en maatschappelijk betrokken manier in. Ze werken als manager of ondernemer binnen de kunsten of de creatieve sector, of passen een op kunst geïnspireerde aanpak en verbeeldingskracht buiten deze context toe in de zakelijke wereld. Zo gebruiken ze hun creatieve persoonlijkheid voor oplossingen die de wereld een beetje mooier maken.

Kunst en Economie organiseert drie talkshows tijdens Exposure:

The Resilient Generation, donderdag 24 juni 17:00-18:00 uur

Deze generatie afstudeerders toont haar veerkracht door oplossingen te zoeken voor een gezondere samenleving, en vooral eentje die het welzijn van mensen als ijkpunt neemt. In deze talkshow gaan drie afstudeerders in gesprek met moderator Femke Beers over hoe je met een kunst-geïnspireerde aanpak de kwaliteit van leven van mensen kunt verbeteren. Bekijk de talkshow hier.

The Inclusive Generation, donderdag 24 juni, 18:30-19:30 uur

In deze talkshow gaan vier afstudeerders in gesprek met moderator Nike Ayinla over hun grootste dromen en concrete projecten voor een diversere en inclusievere toekomst. Zij maken met hun afstudeerwerk mensen bewust van ongelijkheid en stereotypering op het gebied van gender en cultuur. Ook proberen ze de kunst- en cultuursector zelf inclusiever en toegankelijker te maken. Bekijk de talkshow hier.

The Sustainable Generation, vrijdag 25 juni, 17:30-18:30 uur

De nieuwe generatie afstudeerders is opgegroeid in een consumptiemaatschappij die een enorme impact op mens en milieu veroorzaakt. In deze talkshow gaan vier van hen met moderator Maria Toko in gesprek over de duurzame toekomst die zij voor zich zien. Iedere afstudeerder biedt een eigen ontwerpoplossing voor een duurzamer consumptiepatroon. Bekijk de talkshow hier.

Exposure van Kunst en Economie

In een tijd waarin de kunst- en cultuursector het enorm zwaar had om te overleven en waarin de toekomst ineens onzeker was, leek het wel alsof de wereld werd gereset. En om eerlijk te zijn, misschien konden we allemaal wel een reset gebruiken. Het oude normaal maakte plaats voor een toekomst die weer opnieuw mag worden vormgegeven. Een toekomst waarin waarden zoals contact, reflectie, feminiteit, diversiteit en inclusie, welzijn (en gezondheid) en duurzaamheid belangrijker zijn dan ooit. Dit zijn bij uitstek de waarden van een nieuwe generatie die nu het voortouw gaat nemen. Een generatie van innovatieve probleemoplossers, creatieve verbinders en daadkrachtige ondernemers: de nieuwe generatie afstudeerders van Kunst en Economie.


Volg HKU Kunst en Economie op sociale media:

Instagram
Facebook