Film, video
Kunstmanagement
Music Management
Creatief proces
Artistieke prestatie
Ander maatschappelijk thema

Popronde Academy

Fieke Kloppenburg
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Popronde Academy is een online platform als onderdeel van de website van Popronde, ter ondersteuning van de deelnemende Popronde Acts. De pilot Popronde Academy, die opgezet is tijdens mijn afstudeertraject, richt zich op het hiphop genre en bevat educatieve content waarmee de hiphop acts uit de selectie zich beter kunnen voorbereiden op hun deelname aan Popronde en de periode daarna. Het helpt ze om alles uit Popronde te kunnen halen.

De content op Popronde Academy wordt gemaakt samen met experts uit het hiphop werkveld en creëert binding tussen Popronde en de hiphop cultuur. Hiphop acts voelen zich door Popronde Academy meer betrokken bij Popronde en krijgen meer aandacht en begeleiding bij hun deelname aan het festival, zodat ze er alles uit kunnen halen wat erin zit. De educatieve content moet ervoor zorgen dat de acts actief met hun deelname aan de slag gaan en ze betere shows spelen, meer fans genereren, hun netwerk uitbreiden en na Popronde kansen zien en weten hoe deze te benutten.

De Popronde Academy helpt de kloof tussen Popronde en het clubcircuit te overbruggen, maar ook de afstand tussen de bands en hiphop acts in Popronde te verkleinen. Verder kan het nieuw hiphop talent helpen om betere live-shows te spelen.