Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?
Het aanbrengen van structuur is een van mijn grootste specialismen. Ik maak realistische planningen en lijstjes voor zo'n beetje alles. Van nature streef ik naar het houden van overzicht en controle. Verder heb ik oog voor de persoon met of voor wie ik iets maak, door goed te luisteren en me te verplaatsen in de ander. Door de combinatie van empathie en structuur hoop ik in mijn werk een balans te kunnen brengen van begrip, maatwerk en een kritische blik.
Tijdens het werken denk ik veel na over dat wat ik zeg of schrijf en zoek ik graag naar een achterliggende vraag of hoger doel in een situatie.
Popronde Academy, het eindproduct van mijn afstudeertraject, bevat van alle bovengenoemde punten wel iets. De eindgebruiker staat altijd centraal en zal nooit niet betrokken zijn bij de ontwikkeling van het product. De waarden die Popronde Academy brengt voor zowel artiest (eindgebruiker) als Popwaarts (externe partij) bevatten een hoger doel en zullen voor een langere tijd relevant zijn voor de organisatie.
Popronde Academy speelt, als oplossing voor het vraagstuk waarin ik me heb verdiept, perfect in op de huidige situatie waarin Popwaarts zich bevindt en waarin wij allemaal zitten met elkaar. Timing is hiermee een factor die niet uit het oog verloren is en de boel flink onderbouwt.
Ik heb heel veel zin om ook na deze studie te gaan ontdekken wat mij uniek maakt en waar mijn specialismen zitten.
Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?
In september 2021 start ik met de master Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens het volgen van deze master hoop ik veel te leren over organisaties, hoe teams binnen organisaties werken en hoe beleid wordt gecommuniceerd door alle lagen van een organisatie. Daarnaast hoop ik tijdens het volgen van de master werkervaring op te doen in de creatieve industrie. Het liefst in de muziek. Ik hoop de komende twee jaar op losse klussen of part-time werk, om ervaring op te kunnen doen.
Na het afronden van de master wil ik werkervaring gaan opdoen in de muziekindustrie, of een ander (liefst jong) creatieve organisatie. Ik vind het belangrijk dat de mensen in een organisatie mij aanspreken, evenals het doel van de organisatie. Waar ik precies wil gaan werken of wat ik in de komende 5 jaar wil bereiken weet ik nog niet.
Uiteindelijk lijkt het me heel leuk om te werken in een jonge organisatie met creatieve mensen die met elkaar een maatschappelijke bijdragen willen leveren en op een of ander manier anderen willen helpen. Een coachende attitude aannemen en anderen inspireren om hun kwaliteiten in te zetten lijkt me heel mooi om te doen.
Voor nu wil ik veel leren, mensen ontmoeten en wat meer zelfvertrouwen krijgen in dat wat ik doe.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?
Tijdens mijn studie Kunst en Economie heb ik geleerd dat een netwerk heel belangrijk is. Veel mensen die ik los van elkaar heb ontmoet de afgelopen 4 jaar kennen elkaar of werk(t)en samen.
Daarnaast heb ik de laatste jaren geleerd dat creativiteit bijdraagt aan alles wat je doet. Ook als iets heel rechtlijnig en vastgezet voelt, er is altijd een manier om iets nét anders aan te pakken en mensen te verassen met een frisse blik of actie die aanzet tot vernieuwing.
Over creativiteit leerde ik overigens ook dat dit niet per definitie verbonden is met kunst. Gelukkig. Want ik ben van mening dat kunst niet alles is. De opleiding Kunst en Economie wil soms dat haar studenten makers zijn of makerschap laten zien, terwijl we juist opgeleid zouden moeten worden tot professional in de kunstensector die makers ondersteunt. Al is het door te managen, ondernemen of verbinden. Niet iedereen hoeft maker te zijn en altijd inspiratie te hebben voor nieuwe ideeën. Meedenken met een ander, ondersteunen, simpelweg doen wat gedaan moet worden is ook heel mooi en waardevol.