Onderzoek
Ruimtelijk ontwerp
Tekening
Openbare ruimte
Designtrends
Social design
Creatief proces
Ander maatschappelijk thema

Nice to meet you and me!

Lizzy Becks
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Sinds juli 2020 ben ik moeder en bestaat mijn familie uit 4 generaties. Als ontwerper binnen Social Design ben ik altijd nieuwsgierig naar de mens en zijn verhaal. Maar welke verhalen zijn er eigenlijk in mijn eigen familie? En hoe blijven bijvoorbeeld deze 4 generaties met elkaar verbonden in tijden van Corona? Nou, met eten natuurlijk!

Om meer verbinding te leggen tussen diverse generaties, culturen en dus smaken, heb ik een concept ontwikkeld, genaamd MEET, met eten als verbindende factor. Binnen mijn eigen 4 generaties in mijn familie heb ik dit toegepast, maar dit is later schaalbaar en toepasbaar in alle andere families, generaties en culturen. Dus ook als je iets voor jouw eenzame buurvrouw wil betekenen!


Bij MEET blijven we verbonden met elkaar. Op afstand nemen we namelijk een kijkje in elkaars keuken en maken we elkaars gerecht! Je deelt hierbij jouw favoriete recept met een ander en zo kun je dit recept generatie op generatie blijven doorgeven. Maar voordat jij dit gerecht kunt maken, speel je (met maximaal 2 personen) het receptenspel. Het receptenspel is gebaseerd op het ouderewetse spel: Domino. Een spel dat iedere generatie kent. Door het spelen van het spel, ontstaat er een gesprek, wat zorgt voor verbondenheid. Aan het einde van het spel, heb je het stappenplan compleet in symbool of tekst en kun je gaan genieten van het favoriete recept van de ander. Een project gericht op verbondenheid binnen generaties en elkaar ontmoeten. 
Tijdens het tweede deel lag de focus namelijk vooral op mezelf (als ontwerper) en hoe ik dit aan de buitenwereld kan laten zien. Welk verhaal past bij mij? Waar sta ik voor en wat wil ik doorgeven aan volgende generaties? Dit heb ik onderzocht en in kaart gebracht in tekst en beeld. Denk hierbij aan een CV, een portfolio, Linkedin updates, maar ik heb ook een creatief schetsboek opgebouwd en een ondernemingsplan geschreven. Uiteindelijk heb ik namelijk een van mijn grootste interesses, tekenen, omgezet tot een eigen onderneming: lines by Liz. Ieder leeg canvas zie ik als mijn werkplek.


Neem contact op via LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/lizzy-becks-5234b9a9/) of stuur een mailtje naar: lizbecks@hotmail.com

Dan zal ik zo snel mogelijk op je reageren! 💥