Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Hey, ik ben Lizzy, maar je mag me ook Liz noemen! Ik maak graag mooie plaatjes en fijne praatjes. Ik ben namelijk Social Designer en creatief ontwerper. Ik analyseer, reflecteer en visualiseer.

Als Social Designer heb ik een grote interesse in de mens, ben ik altijd nieuwsgierig naar verhalen en ga ik graag op onderzoek uit en met mensen in gesprek. Wat is jouw verhaal? Welk gevoel komt erbij kijken? Wat is jouw idee of gedachte? Binnen sociale ontwerpprojecten, met maatschappelijke thema’s, focus ik me op onderzoek en concept, waarbij de mens centraal staat. Een fijne leef-, werk-, en woonomgeving vind ik erg belangrijk en ik word blij als ik anderen gelukkig zie. Daar wil ik als ontwerper, maar ook zeker als persoon, voor zorgen.

Daarnaast ben ik van jongs af aan creatief bezig en zie ik ieder leeg canvas als mijn werkplek en maak ik graag iets moois voor een ander. Dit doe ik op verschillende formaten: van handgemaakte lijntekeningen op kaartjes en posters tot muurtekeningen. Al deze creaties bij elkaar vormen mijn schetsboek, die ik met jou deel op Instagram. Met mijn onderneming ‘lines by Liz’ ga ik iedere (teken)uitdaging aan om zo dicht mogelijk bij jouw wens te komen en ook jouw saaie witte muur wat unieker en persoonlijker te maken.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Waar ik me afgelopen jaar nog meer bewust van ben geworden, is dat je niets kunt plannen in je leven. Maar over vijf jaar ga ik nog steeds iedere dag met plezier naar mijn werk. Dit zal een baan zijn binnen Social Design, waarbij ik de wereld weer wat mooier en de mens gelukkiger maak. Daarnaast hoop ik dat mijn eigen onderneming ‘lines by Liz’ gegroeid is en ik mijn eigen handschrift op diverse saaie witte muren heb mogen achterlaten met een muurtekening.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

In mijn studententijd heb ik ontdekt wie ik ben als ontwerper en waar mijn krachten/interesses liggen, maar ook zeker waar mijn valkuilen liggen. Voor mij zijn de 3 belangrijkste woorden: analyseren, reflecteren en visualiseren. Binnen een onderzoek kritisch analyseren, binnen projecten continu reflecteren om dicht bij de essentie te blijven en ideeën binnen een handomdraai omzetten tot iets visueels.

Lizzy Becks Wil je meer weten? Of gewoon even kletsen? Ik sta open voor een gesprek, feedback en een nieuwe uitdaging. Dus stuur me gerust een berichtje!
Lotte Vergouwen Hi Lizzy, wat leuk om je afstudeerwerk te zien en te lezen dat je moeder bent geworden. Heel benieuwd wat je hierna gaat doen. Ik blijf je volgen. Groetjes, Lotte
Lotte Vergouwen Hm.. geen idee waarom je dit 3x krijgt :/