Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Van kleins af aan heb ik al een passie voor video editing. Deze opleiding heb ik gekozen omdat ik ook nog wat andere interesses had binnen media, maar tijdens mijn stage in het derde jaar heb ik mij echt gespecificeerd/gericht op edit en dan vooral korte edits als commercials en showreels. Daar heb ik ook gehoord dat ik echt iemand ben die let op vormen en dat ik heel visueel ben. Ook denk ik dat ik een goed gevoel voor ritme heb. Na mijn opleiding zou ik zeker doorwillen met dit vak. Het doel van mijn afstudeerproject is dan ook om zo veel mogelijk ervaring op te doen met professioneel beeld voordat ik straks echt ga werken. Ik denk ook dat dit is wat mijn werk (of in dit geval mijn onderzoek) uniek maakt. Het is uiteindelijk een heel simpel concept met een duidelijk doel, omdat ik gelukkig precies weet waar ik naartoe wil. Het grappige is dat ik heb gemerkt dat mensen op de kunstacademie vaak een beetje allergisch zijn voor het commerciële maken, maar ik heb mijn liefde hierdoor niet verloren.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Het is mijn doel om over vijf jaar fulltime commercial editor te zijn bij een leuk bedrijf! In het buitenland in een stad als New York lijkt mij ook niet verkeerd. Freelance editor worden kan natuurlijk ook, maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Het lijkt mij interessant om bij een bedrijf te beginnen en later zelfstandig te gaan.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Als ik terugkijk naar mijn eerste jaar op de HKU heb ik sindsdien vooral meer over mijzelf geleerd. Ik weet veel beter want ik wil en wie ik ben. Daarnaast heb ik ook goed leren samenwerken en gericht feedback leren geven. Dit lijkt mij heel handig in de wereld waarin ik wil werken, omdat ik daar natuurlijk veel zal samenwerken met klanten, vaak mijn mening moet geven en deze ook goed moet kunnen onderbouwen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

• Cinedans Festival 2019 - Eye Museum, video-installatie “Fragile”
• Stage Grolsch Content Brewery
• Stage Ambassadors creative production studio
• Tv-commercial Vodafone 2020 (stage Ambassadors)