Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik ben vaak te vinden in mijn atelier in de kop van Noord-Holland. Daar zit ik graag met mijn handen in de klei, onder het stof met hier en daar een spetter glazuur.

Ik laat mij inspireren door de organische vormen en texturen uit de wereld om mij heen: een stukje boomschors, een cactus bloem of vrucht met de stekels er nog aan, de kleur van levendig koraal net onder het wateroppervlak of de insecten met hun altijd veranderende kleuren. Hierdoor voel ik mij verbonden met de natuur. Mijn beste ideeën ontstaan dan ook tijdens de ontspanning van een wandeling.

Ik heb een oog voor detail in een wereld waarin veel strakke vormen te vinden zijn, daar wil ik juist laten zien dat het tegenovergestelde mogelijk is. Ik vind het belangrijk dat mijn werk voor zich spreekt. Ik krijg energie van alle mogelijkheden die er zijn tijdens het bewerken van klei. Er staat altijd weer een nieuw project gepland. Een van mijn dromen is alvast uitgekomen: ik heb nu een eigen oventje tot mijn beschikking. Waar ik altijd naar uitkijk is als ik de oven weer open kan maken en ik kan zien hoe de verrassing van mijn keramiek er deze keer weer uit gekomen is.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Voorlopig vind ik het heel erg fijn om voor een bedrijf te werken. Ik merk dat ik die zekerheid nog heel erg nodig heb. Ik ben er nog niet aan toe om een eigen bedrijf of label op te zetten. Over 5 jaar als ik meer werkervaring heb opgedaan zie ik mezelf langzaam afbouwen met het werken voor een bedrijf, zodat ik daarnaast mijn eigen label op kan zetten en uiteindelijk volledig daar de focus op kan leggen. Ik blijf met keramiek werken. Ik heb net plannen gemaakt om te leren werken op een draaischijf en dat wil ik tegen die tijd natuurlijk ook volledig onder de knie hebben.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Als ik op deze jaren terugkijk zie ik pas hoeveel ik gegroeid ben. Zelfontwikkeling is voor mij altijd al een doel op zich geweest en daar hebben deze jaren mij enorm bij geholpen.
Wat voor mij ook belangrijk is geworden: doe waar je plezier in hebt en echt leuk vindt. Daar krijg je zoveel meer voor terug.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

https://exposure.hku.nl/p/angeliquevanelsas
https://exposure.hku.nl/p/angeliquevanelsastraineeship