Productontwerp
Beeldende kunst
Beeldhouwwerk
Artwork
Collectie
Accessoire
Decor
Ander maatschappelijk thema

Kennismaken met Angelique van Elsas

Angelique van Elsas
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Het rif


Mijn rif is ontstaan vanuit mijn fascinatie voor organische vormen gecombineerd met mijn liefde voor keramiek.
Mijn werk loopt parallel aan het gevoel dat ik heb als ik bezig ben met een creatief proces.

Ik heb een koraalrif gemaakt dat aan één kant nog vol leven en kleur is. Dat staat symbool voor de keuze voor een richting van een project. Ik heb er dan korte tijd een goed gevoel over en sta volledig achter mijn keuze.
Langzaam loopt dat koraal uit, verliest haar kleur en sterft af, dit als gevolg van de temperatuurstijging van het water.
De laatste stap van dit proces is dat het koraal weefsel doodgaat en wordt omgeven door draadalgen.
Dit staat dan symbool voor de plek waar ik veel spanning voel mij laat leiden door angst en onzekerheden en amper nog iets produceer.

Ik probeer me bewust te zijn dat ik zélf invloed heb om ook weer terug te komen op de plek waar ik produceer, waar het goed voelt en waar het kleurrijk is.
Voor mij is een weg terug door andere keuzes te maken, of hulp te vragen.
Ik zou graag zien dat deze wending ook geldt voor het koraalrif.

https://exposure.hku.nl/p/hetrif

Traineeship Studio Raw


Voor het tweede deel van het afstuderen heb ik een traineeship gevolgd bij Studio Raw in Utrecht. Studio Raw maakt borden voor de horeca en zijn gespecialiseerd in kristal- en lava glazuren. Zij hebben het volgende concept ontwikkeld: in de showroom hebben ze een studio gebouwd hebben waar de borden gemaakt worden. Zo kan de klant tijdens het winkelen meteen zien hoe het gemaakt wordt en het ambachtelijke dat eraan te pas komt. Ook staat er in de showroom een 3D configurator waar de klant meteen een bord kan uitkiezen en vervolgens zelf glazuren kan samenstellen. Dan heb je meteen een 3D beeld hoe het eindproduct er uiteindelijk uit komt te zien.

Deze borden gaan de hele wereld over: van Italië tot aan de Malediven.

Tijdens deze maanden heb ik op technisch gebied veel geleerd. Ik leer over glazuur recepten, verschillende manieren om een bord op te maken, de grondstoffen en hun werking, de temperatuur die daarop invloed heeft, de plek in de oven die invloed heeft op het stookproces en hoe ik de oven het beste op of juist af kan bouwen.


https://exposure.hku.nl/p/angeliquevanelsastraineeship