Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Mode is voor mij de belangrijkste sleutel in het communiceren van een verhaal. Ik ben geen ontwerper, ik ben een verhalenverteller. Als stylist bekijk ik mijn werk in personages, in verhalen, in emotie; ik ben op zoek naar het verhalende totaal beeld.

De rode draad in al mijn werk is het vinden van manieren om van jezelf te houden, op goede en slechte dagen. Dit wil ik aan anderen doorgeven: omarm elk deel van jezelf, en zie de schoonheid van je eigen identiteit in. Wat mij fascineert is de groei in iemands persoonlijke ontwikkeling; van inspirerende leeftijdsgenoten tot aan mezelf.

Mijn natuurlijke nieuwsgierigheid en zoektocht naar nieuwe manieren van werken is kenmerkend voor wie ik ben als maker. Ik bevraag mezelf en mijn werk, en als het werk niet spreekt, dan zet ik een stap verder. Mijn grote passies voor styling, schrijven, fotograferen en illustreren komen samen in de projecten die ik doe en de samenwerkingen die ik aan ga.

Een grote inspiratiebron voor mij is de Britse (mode) scene, die mijn werk en referentiekader ontzettend heeft beïnvloed. Van de serie Skins die ik keek als tiener, tot aan inspiratiebronnen als The Rolling Stones en de jonge Kate Moss; de kenmerkende rebelse en rauwe stijl van de Engelsen blijft mij inspireren als maker.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Mijn grote droom is om terug te verhuizen naar de stad waar ik mijn hart verloor, Londen. Mijn ambitie is om bij een toonaangevend Brits modemagazine zoals i-D of AnOther te werken, waar ik mijn passies voor styling en schrijven kwijt kan. Ik hoop dat ik vast blijf houden aan mijn diverse interesses, want de ene dag droom ik over het hebben van een eigen kledingwinkel, zoals die van Vivienne Westwood en Malcolm McLaren in de jaren 70, de andere dag fantaseer ik over het starten van een blog. Eén ding is zeker: mode zal de rode draad blijven in mijn ambities en carrière.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Mijn jaren op de academie hebben mij geleerd om altijd nieuwsgierig te blijven, om dingen die je als normaal beschouwt te bevragen. Mode is zoveel meer dan een jurk ontwerpen: het kan een revolutie starten. Ik heb geleerd om fascinaties visueel te maken, om zo een eigen stem als maker te ontwikkelen. Niet alleen op creatief vlak ben ik wijzer geworden, ook als persoon zijnde. Het leren omgaan met feedback en open minded blijven zijn kwaliteiten die ik voor de rest van mijn leven met me mee zal dragen. En natuurlijk, last but not least: roeien met de riemen die je hebt. De mooiste dingen die ik heb gemaakt tijdens mijn jaren op de academie zijn gekomen door creatieve oplossingen. Op de HKU ben ik mezelf geworden.