Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik ben een 2D animatie artiest met een passie voor het opwekken van emotie. Ik haal inspiratie uit het dagelijks leven, jeugd herinneringen en mijn dromen. Ik droom heel helder en maak hier dan ook graag gebruik van in het creëren van concepten. Ook houd ik ervan om mijn animaties een gevoel van ruimtelijkheid te geven en om mijn tekeningen tot leven te laten komen door gebruik van organische vormen en lijngebruik. Op die manier hoop ik mijn verhalen tastbaar over te laten komen.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik zou graag verder gaan in het maken van shortfilms. Ik wil ook meer ervaring op doen in het werkveld zelf bij verschillende bedrijven. Verder sta ik vooral open voor wat er op mijn pad komt.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Als ik eerlijk ben, vond ik de lessen over de techniek van animatie zelf en hoe de Adobe programma's werken misschien wel het belangrijkste. Toen ik op de opleiding kwam wist ik nog amper hoe ik een computer aan moest doen bij wijze van spreken. En als ik daar aan terug denk ben ik wel heel trots op hoe ver ik ben gekomen. Ik heb meer zelf vertrouwen in mijn eigen kunnen daardoor. Sinds ik dat redelijk onder de knie had was mijn tijd op de HKU voornamelijk een reis om erachter te komen wie ik ben als mens en als maker. Ik ben ontzettend gegroeid en ik heb de mensen om me heen ook mogen zien groeien. Dat vind ik wel ontzettend mooi.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2018:
- eindfilm "toetally fine" vertoond op Lowlands

2019:
- 2 voor 12 animatie uitgezonden "argus"
- eindfilm "it's called photosynthesis" vertoond op Lowlands
- The Masters Choice award op het MAF festival

2020:
- 2 voor 12 animatie uitgezonden "Jean de la Fontaine"