Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

In de afgelopen jaren is het gebleken dat ik niet zomaar een game kan maken. Vaak ontstaat er een combinatie van verschillende elementen wat het project uniek maakt.
Ik wil graag het uiterste uit een game halen op meerdere vlakken. Zo heb ik er voor gezorgd dat Amiibo support in Megabyte Punch is gekomen. Ik zag een kans om de game meer onder de aandacht te brengen en tegelijk iets unieks te geven ten opzichte van andere spellen.
Ook bij mijn afstudeerproject is het niet zomaar een game engine dat in één ding uniek wil zijn. Ik probeer niet alleen Data Oriented Design (DOD) te gebruiken, maar ik probeer de engine meteen zo te ontwerpen dat junior programmeurs er ook van kunnen leren. Dat ze leren hoe DOD werkt, maar ook hoe je met simpele code iets ingewikkelds als een game engine kan maken.
Dus ik zou zeggen dat mijn specialisme ligt in het combineren en toevoegen van minder voor de hand liggende elementen om het maximale uit een project te halen op allerlei verschillende vlakken. Op het vlak van economie, educatie, milieu, features, replayability, noem maar op.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar wil ik kunnen zeggen dat ik Team Reptile heb geholpen met hun beste game ooit. Dat ik zelf twee games gemaakt en uitgebracht heb voor onder andere de Nintendo Switch en Xbox Series X/S.
Tevens dat ik mijn eigen hardware met bijbehorende software heb uitgebracht dat op een bepaalde manier kan verbinden met mijn eigen (toekomstige) games.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Zo snel mogelijk je idee testen. Maakt niet uit in welke vorm, als het maar zo snel is zodat je weet of het de moeite waard is om er meer tijd in te steken. Als het in z'n simpelste vorm niet werkt, dan werkt het uitgewerkt vaak ook niet zo sterk als dat je verwacht.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Bomb Rush Cyberfunk (TBA), Megabyte Punch (Nintendo Switch - 2020), SUPER Food Frenzy (TBA - 2021), Crollors Game Pack (Nintendo 3DS - 2016)