Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik ben een game artist met het hoofd van een onderzoeker, de handen van een maker en het hart van een kunstenaar. Als ontwerper bedenk ik concepten, maak ik alle artistieke assets en breng ik het geheel samen met code. Mijn specialisme is mixed reality; ik richt mij voornamelijk op VR, reality capture en 3D printen.

Een van mijn grootste fascinaties is de multidimensionale aard van het universum en de talloze manieren waarop dat zich uit. De manier waarop je dit terugziet is o.a. door het element van “omdenken” dat mijn werken karakteriseert. Door te spelen met perspectieven, dubbele betekenissen en paradoxen, probeer ik dit element in mijn werken te verstoppen. Met de mogelijkheden van de nieuwste technologieën breng ik interactie, surreële visualisaties en een diepere betekenis samen tot een mysterieuze virtuele werkelijkheid.

Mijn doel is om te prikkelen tot ontdekken en verwonderen, en daarmee de geest op subtiele wijze te verruimen. Ik vind het leuk om mensen aan het denken te zetten en ze een herinnering te geven aan een bijzondere ervaring.


Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar wil ik mij een specialist / expert kunnen noemen op het gebied van mixed reality en het ontwerpen van (virtuele) werelden. Misschien is er tegen die tijd wel een hele nieuwe technologie uit voortgevloeid, in dat geval zou ik mij daarmee bezig kunnen houden. Wellicht wil ik tegen die tijd zelfs nog een master doen op het gebied van Artificial Intelligence of iets in die richting. Ik zie mijzelf ook nog wel ontpoppen tot autonoom kunstenaar of tot ondernemer met een eigen bedrijf.

Eigenlijk heb ik geen idee wat ik echt "bereikt" wil hebben over vijf jaar. Het enige wat ik echt belangrijk vind is om gezond en te zijn, een dak boven mijn hoofd te hebben en samenzijn met familie, vrienden en andere creatievelingen. Samen gelukkig zijn, lekker creatief bezig zijn en mooie momenten creëren met elkaar. Daarbuiten heb ik het volste vertrouwen dat alles wat ik heb geleerd op het HKU en mijn intuïtie mij op juiste plek zullen brengen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

De drie allerbelangrijkste lessen:

1. Leren "zien". Als je echt goed kijkt, is alles een potentiële inspiratiebron.

2. Het leren volgen van mijn rode draad; mijn fascinaties gebruiken als inspiratie voor mijn werk.

3. Vertrouwen hebben in het creatieve proces.