Profile Graduation work Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Mijn artist statement is de start van mijn biografie.
Als ontwerper wil ik producten ontwerpen waar mensen van houden. Ik wil ook technologie creëren die een positieve stempel op de wereld drukt, en daarvoor is meer nodig dan alleen de vraag of een product boeiend en leuk is. Ik vind het belangrijk om af te vragen: ontwerpen we producten die de wereld ondersteunen waarin we allemaal willen leven, vandaag en morgen?

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Het lijkt me inspirerend als ik bij een ontwerpbureau kan werken waar ik een bijdrage kan leveren waarin we met zijn allen een betere wereld van morgen mogen ontwerpen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Als ik denk aan wat het belangrijkste is wat ik heb geleerd is het wel de volgende zin. We maken om te denken en we denken om te maken. Een docent sprak dit altijd op de volgende manier uit: ’ga maken!’ en geniet van dit proces.

Juist door te snel te maken uiteraard na je research kan je snel tot nieuwe inzichten komen. Soms heb je de neiging als ontwerper om jezelf te blijven verdiepen in onderzoek en gesprekken met de mensen voor wie je ontwerpt. Maar juist als je als ontwerper iets gaat maken kan dat je weer complete nieuwe inzichten geven en tegelijkertijd het tempo van je ontwerpproces versnellen omdat je meteen feedback krijgt van de gemaakte prototypes.

De kleinste prototypes kunnen al de grootste inzichten bieden!