Installatie
Crossovers
Print
Social design
Sociale veiligheid
Artistieke prestatie

MUZE

Elody Helena Emmen
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter


MUZE


GRADUATION FILM 

Videograaf Pasqual Amade

Sounddesigner Dillan SondervanARTIST STATEMENT

Elody Helena Emmen - social designer, print & textiel ontwerp 

Sinds de dag dat ik kan praten ben ik gefascineerd door mensen en hun diepere lagen. Ik probeer achter hun persoonlijke ervaringen te komen en een open en veilige omgeving te bieden. Mijn gevoel voor textiel en prints en mijn achtergrond als fashion designer, combineer ik met deze unieke verhalen. 


Naast textiel en print maak ik in mijn installaties ook gebruik van audio om verhalen zo compleet mogelijk over te brengen. Zo heb ik voor mijn afstudeerwerk mijn hart en intuïtie gevolgd en heb ik mensen geïnterviewd die beide hun unieke gebeurtenissen vertellen. Dit zijn twee totaal verschillende verhalen. Ik laat hierin mijn brede range van interesse zien.

Deze verhalen zijn visueel gemaakt in grote koepels: een fijne plek waar je je in terug kunt trekken. Als ik gesprekken voor met iemand zie ik meteen vormen en textiel voor me.

 

Met mijn werk verbind ik mensen, door elkaars verhalen te verkennen. Het ontdekken van elkaars ervaringen voorkomt dat we oordelen en veroordelen op grond van elkaars aannames. Zou jij je niet ook iets vaker kwetsbaar op willen stellen? Open je oren en ogen.


Mijn droom is dat we onze muren beetje bij beetje af mogen breken. 
AFSTUDEERWERK

Door mijn fascinatie voor persoonlijke verhalen heb ik voor mijn afstudeerwerk vrienden geïnterviewd die beiden hun unieke uitlopende ervaringen vertellen.
Deze verhalen heb ik visueel gemaakt in grote koepels: een fijne plek waar je je in terug kunt trekken. Het idee van de koepels kwam vanuit mijn jeugd: als klein kind sliep ik wel eens in een doos, omdat ik dit zo mega knus vond.

De verhalen in de koepels worden niet alleen verteld door prints en illustratie, maar als je in de koepels gaat en de koptelefoon opzet word je ook meegenomen in hun wereld.
De buitenkant gaat over dat er niet altijd goed naar elkaar geluisterd wordt, we roepen en dat komt niet aan. Ik streef ernaar dat we meer gaan luisteren. 

Met mijn werk en installatie verbind ik mensen, door elkaars verhalen te verkennen. Het ontdekken van elkaars ervaringen voorkomt dat we oordelen en veroordelen op grond van elkaars aannames. 

Kom je onderdompelen in de verhalen en trek je terug in deze twee werelden.PROCES


Elody Helena - social design, print en textiel design+316 47 55 77 21

e.emmen@gmail.com

@Elody.helena