Film, video
Gesproken tekst, podcast
Foto: documentair
Video
Televisie
Video-installatie
Videoclip
Videokunst
Videomontage
Reclame
3D rendering
Computer graphics
Mixed media
Artwork
Visual Art and Design Management
Gezondheid en welzijn

Mijn handleiding

Roos de Jager
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Hoe de samenleving met psychische aandoeningen omgaat, kan een grote invloed hebben op het ontstaan, de behandeling en het herstel van deze aandoeningen. Aangezien bijna een derde van de Nederlandse bevolking aangeeft psychische problemen te hebben, is iedereen op de een of andere manier betrokken partij. Openlijk spreken over psychische aandoeningen is echter niet vanzelfsprekend. Het thema zit nog in de taboesfeer en wordt als complex ervaren.

Ik vind het heel interessant om te onderzoeken waarom er z’n groot taboe op ligt, waar zijn we zo bang voor? Waarom durven wij hier niet openlijk over te spreken, en op welke manier maak je het wel meer bespreekbaar. Ik wil de gedachtes en gevoelens van de persoon met de aandoening gaan visualiseren zodat andere een verhaal te zien krijgen waarin meer dan alleen klacht zelf naar voren komt.

Mijn afstudeerwerk zijn drie persoonlijke verhalen geworden (waaronder een van mijzelf) waarin de aandoening word uitgelegd die visueel zijn geworden door middel van video.