Mode
Kunstmanagement
Kunst en Economie
Fashion Management
Branding
Merkidentiteit en imago
Marketing
Artistieke prestatie

Go Funky with Fancy Branding

Wietske Vierenhalm
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

SOMETHING FUNKY, SOMETHING FANCY


Het merk ziet zichzelf op één manier, wat een waargenomen beeld is. De klanten zien het merk ook op hun eigen manier, wat ook een waargenomen beeld is. Wanneer er een essentieel verschil is tussen deze twee beelden, is er sprake van een marketingprobleem wat betreft het merkbeeld. Een misplaatst merkbeeld kan er in de mode-industrie voor zorgen dat het merk faalt, wegens de steeds competitievere omgeving. Hierdoor wordt de uiting van de identiteit een clichématig stuk waardoor een merk hun (potentiële) klanten niet aanspreken. De beeldmarketing moet daarom vanaf moment één goed worden geuit naar de buitenwereld. Daarom is het belangrijk om een sterke visuele merkidentiteit, ook wel de branding, neer te zetten wanneer je je positioneert in de markt.

Negen maanden lang heb ik mijn eigen afstudeerproject geleid waarin ik de start-up Funky & Fancy strategisch in de markt heb helpen positioneren op het gebied van branding. Naast het doen van onderzoek naar de vier essentiële brandingelementen voor starters in de modebranche, heb ik voor Funky & Fancy een brandbook en een contentstrategie bedacht, ontwikkeld en ontworpen. Deze oplossingen komen samen in een adviesplan, wat ook wel het eindproduct van mijn afstudeerproject is. Het brandbook en de contentstrategie helpen bij het verhogen van de loyaliteit van de doelgroep van Funky & Fancy, waardoor het merk zich sterker positioneert in de markt. Dit project heb ik uitgevoerd met behulp van de Design Thinking methode, die geschikt is voor het oplossen van complexe vraagstukken en problemen waarbij de mens centraal staat.

Vragen of benieuwd naar mijn Eind Rapport? Stuur mij een berichtje!Voor het beginnend modeaccessoires merk Funky & Fancy heb ik een brandbook en een contentstrategie bedacht, ontwikkeld en ontworpen. 

Funky & Fancy is een Nederlands merk dat ervan houdt om tijdloze traditionele items een funky twist te geven. Something funky, something fancy. Funky & Fancy staat voor kleurrijke, gepersonaliseerde, unieke, handgemaakte en speelse items die je outfit net die extra spark geven.


Luna Isabella Ronkes Agerbeek richtte haar merk op in 2020. Via haar eigen Instagramaccount kreeg ze veel vraag naar haar zelfgemaakte sieraden en zo is Funky & Fancy geboren. Luna is ervan overtuigd dat het belangrijk is dat iedereen zich kan uiten zoals hij of zij is. Je eigen identiteit vinden en die laten zien aan de buitenwereld is een duidelijke visie van Funky & Fancy. Al met al dicht bij jezelf blijven en daarom draag je de producten van Funky dicht bij je. 


De producten van Funky & Fancy kun je helemaal customizen en matchen met je eigen identiteit en stijl. Zo heeft iedereen zijn eigen unieke sieraden verzameld, die van Funky & Fancy komen. De statement-producten zijn allemaal handgemaakt en samengesteld door Luna, de eigenaresse van het merk, zelf.HET BRANDBOOK

In het brandbook staat het DNA van het merk. Vanuit de identiteit kan Funky & Fancy effectiever creëren en de nieuwe creaties uitdragen naar de doelgroep toe. In het brandbook staan de richtlijnen die betrekking hebben op het gebruik van de brandingelementen. Het doel van het brandbook is dat alle uitingen van Funky & Fancy vanuit één en de juiste beweegreden kunnen worden ontwikkeld, vormgegeven en uitgedragen. Dit zorgt voor consistentie in de communicatie van het merk. 
DE CONTENTSTRATEGIE

Vanuit de behoeftes van de klanten van Funky & Fancy en vanuit de behoefte van Luna is er een contentstrategie ontwikkeld met drie verschillende content-concepten. Het doel achter de contentstrategie is de loyaliteit verhogen van de doelgroep van Funky & Fancy. De online brand community kan hierdoor worden uitgebouwd op Instagram, waar de doelgroep kan samenkomen, kan verbinden, kan inspireren en in contact kan komen met elkaar en met Luna. Daardoor zal de activiteit hoog blijven op het Instagramkanaal van Funky & Fancy. 


EINDPRODUCT: HET ADVIESPLAN

HET BRANDBOOK EN DE CONTENTSTRATEGIE KOMEN SAMEN IN HET ADVIESPLAN WAT IK ALS EINDPRODUCT HEB AANGELEVERD. DE OPLOSSINGEN DRAGEN BIJ AAN HET STERKER POSITIONEREN VAN FUNKY & FANCY IN DE MARKT.