Digitale Media
Film, video
Installatie
Film: Experimenteel
Video
Film: Algemeen
Videokunst
Video-installatie
Gezondheid en welzijn

Ontlading

Mieke Boers
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

MIEKE BOERS


Het werk Ontlading gaat over het ontladen en ontdoen van de drukte, chaos en stress die ons leven beïnvloeden. Het vinden van je innerlijke zelf is een zoektocht die altijd in beweging is. Om tot rust te komen en beide voeten op de grond te houden is het aarden en wortelen van jezelf essentieel. Het bewust worden van jouw zijn en de plek waar jij staat en wil staan. In deze film zie je hoe innerlijke ontwikkelingen en bewegingen in mij worden geuit en getoond.

Ik ben Mieke en gehaast is een woord dat zich heeft vastgezet in mijn zijn en in mijn gedrag. Ik kom altijd tijd te kort en hierdoor ben ik altijd gestresst. Door deze ervaring merk ik dat mijn gedachtes mij allerlei kanten op trekken en dat ik hierin ook wel eens vastloop. Deze gedachtes schieten ook uit mij en hierdoor treed ik soms uit mezelf. Op zulke momenten neemt de stress toe.

Vanuit dit gevoel ben ik dit project begonnen. Een zoektocht naar de beweging en energie in mij.  


Het ontladen en aarden van mezelf is net zo belangrijk als het wortelen van een boom. Een boom valt namelijk om als deze niet geworteld is en zo ervaar ik dat ook.

Mijn lichaam is de boodschapper van mijn energie en gevoel. Via mijn lichaam kom ik in contact met dat om mij heen en mezelf.

Om in deze energie en focus te komen, om mijzelf te wortelen, bevind ik mij graag in de natuur tussen de bomen. Als ik ze voel en aanraak dan voel ik de kracht en het groeiproces van de boom. Dit helpt mij bewust worden van mijn eigen proces en wortels. 


Deze ervaringen in mijn zoektocht heb ik verwerkt in een film installatie met meerdere schermen, in samenwerking met Esmée Borgts (performer: danseres).

CONTACT


Mieke Boers

@miekeboers

mieke@boersnet.nl