Ruimtelijk ontwerp
3D rendering
Openbare ruimte
Exterieur
Social design
Ander maatschappelijk thema

De Flexicon

Demi Versteeg
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Met een vast contract zat je goed, de aanschaf van een woning was een slimme investering. Bij verkoop was de woning altijd in waarde gestegen en anders minimaal waardevast. Ondertussen kent “vast” zijn waarde niet meer en is er geen betaalbare woning of studentenkamer te vinden in de stad. Waarom wonen we op de ene locatie, studeren op de ander en werken we weer ergens anders?

We spenderen veel kostbare tijd aan het heen en weer reizen tussen alle afspraken en locaties. Dit zou niet meer nodig zijn als je efficiënt en makkelijk kunt overnachten naast bijvoorbeeld je school, werk of favoriete uitgaansgelegenheid. Om vervolgens de volgende dag weer fris en uitgerust aan je volle agenda te starten.

Met dit als uitgangspunt is de Flexicon ontworpen, een modulaire constructie met slaapcocons die overal te plaatsen is en binnen een paar uur opgebouwd kan worden. Door het gebruiksgemak kun je dit systeem ook op andere manieren inzetten zoals bijvoorbeeld bij noodopvang, daklozen, vluchtelingen, festivaltenten, of in kantoren als rustplek voor de werknemers.