Beeldende kunst
Installatie
Installatie
Interactieve installatie
Gezondheid en welzijn

Blind daten met drugs

Louise Mol
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

In mijn project wil ik het onderwerp drugs bespreekbaar maken. Met mijn kunstwerk wil ik mensen de mogelijkheid geven om openlijk maar anoniem over drugs te praten.
Ik wil dit kunstwerk op verschillende openbare plekken hangen, zodat je makkelijk onderweg even langs kunt lopen om een verhaal te lezen. Op deze manier wil ik mensen op een simpele manier met het onderwerp bekend maken. Mensen kunnen verhalen lezen, vragen stellen of antwoord geven. 
Daarnaast wil ik nog een boekje maken waarin makkelijk informatie te vinden is over verschillende soorten drugs. Zo leren mensen over drugs en kunnen zij dit weer doorgeven aan een ander.

Op deze manier hoop ik mensen wat bewuster te maken over het onderwerp, in de hoop dat zij minder snel oordelen en juist mensen gaan accepteren en helpen.


Na mijn onderzoek kwam ik er al snel achter dat het gebruik onder jongeren zeer hoog ligt. Maar wat mij opviel was dat veel van deze jongeren dit niet bespreken met hun ouders.
Veel van deze jongeren (gemiddeld 22) gaf aan tussen hun 15de en 17de al in aanraking met drugs gekomen te zijn. Ze gaven aan bijna geen voorlichting te krijgen over drugs op school en alleen maar het strenge vingertje te krijgen van hun ouders. Maar hoe kunnen wij als jongeren nou echt leren over drugs, als niemand ons verteld wat het is, hoe het echt werkt en wat het kan doen? 
Ik wil ongelukken en verslavingen voorkomen, en ik ben van mening dat dat alleen kan als er open een eerlijk gepraat wordt over drugs.

De ontkenningsfase is voorbij, het wordt tijd dat we de wereld veranderen. En daar help ik graag aan mee.

Mijn portfolio is hier te vinden: Portfolio Louise

Louise Mol Heb je een vraag over mijn project? Stuur me een berichtje!
Louise Mol Kritiek is uiteraard ook altijd welkom (:
Louise Mol Of feedback!