Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

What is your specialty, what makes your work unique? Or place your artist's statement.

Als beeldmaker ben ik van nature een nieuwsgierig persoon; ik ben altijd op zoek naar het volgende mooie ding. Mijn grote doel is om ál het mooie, en lelijke, en interessante te kunnen vangen in mijn werk. En dat zie je dan ook terug in de kleurrijke, eerlijke en maximalistische beelden die ik maak.

Ik haal veel inspiratie uit vintage mode, reclame en interieurdesign. De liefde die ik altijd heb gehad voor esthetiek uit het verleden resulteert in een beeldtaal rijk aan symbolisme, waarin kleurrijke dieren, alledaagse objecten en bizarre situaties gebruikt worden bij het verkennen van onderwerpen als feminisme, seksualiteit en het vrouwelijk lichaam.

What are your ambitions? What do you want to be in five years?

Wat ik precies wil gaan doen weet ik nog niet. Wel heb ik met heel veel plezier gewerkt aan Vanitas Femina. Ik wil me graag doorontwikkelen in deze werkwijze, waarbij ik het raakvlak op zoek tussen fotografie en illustratie. Daarnaast zou ik graag nog een master gaan doen, in welke richting moet ik ook nog uitzoeken.

What is the most important thing you have learned during your studies?

Het belangrijkste wat ik bij illustratie heb geleerd is denk ik dat het zo veel meer is dan tekenen. Je wordt uitgedaagd om nieuwe werkwijzes te onderzoeken en out of the box te denken. Wat me erg heeft verrast is ook hoe je echt wordt opgeleid tot een all round beeldmaker, niet enkel tot uitvoerder van opdrachten.