Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

De juxtapositie tussen de mens en zijn omgeving. De wereld die, als je goed kijkt, achter de twinkeling in elk persoon zijn ogen schuilt. Ik wordt gefascineerd door de verhalen achter de gesloten deuren, achter de façades -zowel fysieke als menselijke- die een persoon nieuwsgierig kan maken. Wat leidt iemand tot een daad en hoe zou ik zelf in eenzelfde situatie handelen? In mijn films laat ik graag de interpretatie over aan de kijker, niet alles zal in een keer duidelijk zijn maar dat mag. Tijdens de ontwikkeling van mijn concepten let ik graag op de details, de kleine elementen die een verhaal levend maken. Mijn grootste passie als filmmaker is om een eigen universum te creëren en de kijker hierin mee te nemen. Indien ik dat ook maar enigszins voor elkaar krijg, zie ik mijn doel als filmmaker als geslaagd.

Deze fascinatie en drang tot creëren heeft zich gemanifesteerd in mijn eindexamenfilm 'Reuring', waar ik met dramatische en licht komische elementen het leven probeer neer te zetten van een verdwaalde twintiger in de Amsterdamse onderwereld van de jaren '90. Mijn ode aan een vervlogen tijd waarin alles kon en niks moest.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik zal verdergaan met het onderzoeken en uitwerken van verschillende filmconcepten. Dit zal ik afwisselen met het mijzelf praktisch ontwikkelen bij andere filmprojecten. Er zijn nog zo veel onbekende verhalen die wachten om verteld te worden, wellicht ook sommige met een humoristische grondslag. Ik wil gaan experimenteren met genres en de verhoudingen ertussen; hoe bijvoorbeeld genres te combineren om tot een bepaalde vertelling te komen. Zo hoop ik later mijn eigen stempel te drukken op het Nederlands filmlandschap.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

De samenwerking tussen mensen, disciplines en werkwijzen. Iedereen heeft zijn eigen bijdrage aan het verhaal die het tot een buitengewoon resultaat kan brengen. Door jezelf hiervoor niet open te stellen kan je je eigen en andermans ontwikkeling remmen. Daarnaast heb ik kunnen experimenteren met verschillende genres en werkmethodes die mij inzichten hebben opgeleverd voor nieuwe concepten en vertelvormen.