Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?
Sinds 2015 leg ik verbindingen. Verbindingen tussen personen, tussen organisaties en tussen professionals. In de tijden van COVID-19 waarbij toe- en afnemende restricties van kracht waren, hechte ik juist meer waarde aan het verhalende. De ontmoeting en het persoonlijke verhaal staan centraal binnen zowel dit onderzoek als in mijn persoonlijke leven.
Met het project Studio 19B 'on tour' wil ik laten zien dat in tijden van onzekerheid er alsnog kansen worden aangeboden op het gebied van talentontwikkeling en cultuureducatie. Waar begint educatie? Bij mijzelf. Dit is de reden dat ik culturele professionals, buurtbewoners, de cultuurregisseurs en welzijnspartijen heb uitgenodigd voor een Walk 'n Talks, een fietsgesprek of een koffie op de hoek van de straat. Alles om ervoor te zorgen dat het onderzoek rijk is van persoonlijk verhalen, inzichten en ervaringen.
Studio 19B 'on tour' maakt het mogelijk om jongeren te voorzien in een laagdrempelig alternatief voor een studio. Niet iedere ruwe diamant heeft de mogelijkheid om zich te polijsten, Studio 19B 'on tour' gradeert deze jongeren langzaam tot daar waar, met de zon, een kleurenspectrum ontstaat.
Mijn specialisatie bevindt zich in het verbindende. Het verbinden van mensen, organisaties en projecten. Mijn netwerk is mede dankzij het project Studio 19b ‘on tour’ gegroeid en is klaar om ingezet te worden mijn verdere carrière. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in podium-/festival producties en producties in het algemeen.
Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?
Mijn fascinatie voor de mens, de verhalen en het culturele veld van Rotterdam kent altijd een sterke verbinding met productiewerk. De afgelopen twee jaar kwam hier een verandering in: het sociaal-maatschappelijke domein. In mijn positie als culturele professional kan ik, samen met anderen, inzichten en kennis delen om zo de stad en haar mensen te ondersteunen in de behoeftes.
Over vijf jaar hoop ik meerdere projecten te organiseren en evenementen te produceren die juist zijn ontstaan vanuit de behoeften in de wijken van Rotterdam. Dit zodat er samengroei ontstaat want de vruchten die we achterlaten zijn ook voor andere om te plukken. Samen alle Rotterdammers. Het bedenken, ontwikkelen en produceren van culturele programma’s en activiteiten zal na de HKU ook ontwikkeld worden.
Parallel hieraan zal ik mij blijven ontwikkelen als producent voor (muziek)festivals en podiumproducties.
Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?
Ik begon deze studie met de motivatie om meer over de uitvoerende en voorbereidende kant van de muzieksector te begrijpen. Mijn droom was om mij achter de schermen te bevinden als tourmanager. Al snel realiseerde ik mij dat dit niet het enige was waar mijn fascinatie voor muziek goed tot zijn recht kwam. De opleiding Kunst en Economie heeft ervoor gezorgd dat mijn blik niet alleen gefixeerd was op de muzieksector; duurzaamheid, gentrificatie en inclusiviteit zijn thema’s die aan mij gegroeid zijn. Mede dankzij ze studie, mede dankzij de studiegenoten.
Wat ik heb geleerd tijdens deze opleiding is dat er veel meer wegen kunnen leiden tot iemands droom, dat samenwerken in de creatieve sector van groot belang is en dat het verbreden van je blik resulteert in een grotere wereld met veel meer kansen. Het heeft mij geleerd om geduldig te zijn om de kracht van bijvoorbeeld teamgenoten naar voren te laten komen. Het heeft mij geleerd dat storytelling een krachtige tool is om jouw verhaal de wereld in te krijgen en dat design (het visuele) hier een essentiële rol in speelt.