Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Binnen mijn werk ben ik bezig problemen op te lossen door middel van design, ik creëer oplossingen en producten die een combinatie tussen vormgeving, kunst en techniek zijn.
Mijn werk nodigt uit om ervaren te worden, zonder dat het te veel aandacht weg steelt van zijn omgeving.

Ik ontwerp niet alleen voor mensen, mijn gebruikers zijn vaak ook dieren. Hierdoor ontstaat een wonderlijke situatie waarbij mijn producten vaak bestemd zijn voor meerdere gebruikersgroepen en vele toepassingen. Over elk detail wordt nagedacht om zo een ontwerp te maken die compleet voelt.

In mijn werk vind ik het erg belangrijk dat ik plezier beleef aan het maken, maar ook dat anderen plezier hebben aan het object. Ik probeer graag nieuwe dingen en stap graag uit mijn comfort zone. Niets is te groot of te moeilijk, je moet gewoon je ene voet voor de andere blijven zetten en problemen opdelen in behapbare brokken.

Voor mij is het belangrijk dat mijn projecten in het nu ervaren kunnen worden, en geen problemen veroorzaken voor het milieu en de volgende generaties.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Het ontwerpen voor meer dan alleen mensen fascineert mij erg. Over 5 jaar denk ik nog steeds veel voor dieren te maken, zowel op kleine als op grote schaal. Zo zou het super zijn om speelgoed voor olifanten te maken, maar ook om huisjes voor muisjes te ontwerpen.
Wat ik ook doe over 5 jaar, ik weet zeker dat dit konijnenverblijf niet het grootste is wat ik ooit maak.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Tijdens de studie heb ik genoeg tijd gehad om met mensen uit allerlei disciplines te werken. Het belangrijkste wat ik hiervan geleerd heb is dat je gewoon moet doen wat jou blij maakt. Probeer je niet aan te passen aan bestaande ideeën, creëer je eigen plekje en vind mensen met dezelfde dromen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Media:
-Voor je Stadsie
-In de Buurt Utrecht
-Stadsblad Utrecht
-De Telegraaf

Locatie:
-Dutch Design Week 2020
-Stadsboerderij Griftsteede
-Days Ahead Utrecht