Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Marijn haalt in zijn werk verschillende werelden en perspectieven bij elkaar. Ze vormen de gelaagdheid in zijn werk op inhoudelijk en materieel niveau. Het is voor hem belangrijk om de verschillende kanten te laten zien in hoe je jezelf kan uiten en in wat je goed kan.
Het werk dat hij maakt, duikt vaak in verschillende materialen en wisselt tussen analoge en digitale media. Met alles waar hij aan werkt in zijn proces, zoals potloodtekeningen, films, schilderijen, muziek, prints en animaties, weet hij het allemaal bij elkaar te brengen als een collage. Hij onderzoekt de wereld zoals we die kennen en weet hoe hij een wereldse crisis persoonlijk kan maken.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik houd ervan om diverse opdrachten te krijgen, dus ik wil graag tegen die tijd opdrachten krijgen van erg verschillende kanten. Ik wil graag internationale opdrachten krijgen, maar ook lokale opdrachten. Ik wil gevraagd worden voor een huisstijl, voor politiek geëngageerde projecten, voor affiches en covers. Ik wil verder meer integreren in het werkveld. Er zijn veel talenten die ik nog verder zou willen ontwikkelen dus ik hoop ook een stuk behendiger te zijn na die vijf jaar. Ik werkte tijdens mijn opleiding aan verschillende lettertypes. Lettertypes die ik zelf bedacht had of heb nagemaakt van tijdschriften en advertenties van de vorige eeuw. Ik zou mijn eigen lettertypes willen uitbrengen. Ik wil ook mijn illustraties meer gaan verwerken in 3D animatie. Kortom, ik wil een maker worden die voor veel dingen gevraagd kan worden.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Waar ik het meest van heb geleerd is dat je altijd het wiel opnieuw kan uitvinden in hoe je de dingen aanpakt. Zolang je maar doet wat in lijn is met wie je bent. Het is belangrijk om door te blijven ontwikkelen in wat je maakt en ik heb die ontwikkeling gevonden in de tijd dat ik hier op school zat. Ik wilde eerst altijd in lijn blijven met mijn proces en veilig te werk gaan, maar ik heb veel meer ontdekkingen gedaan door te breken met wat ik al deed en juist veel te experimenteren.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Exposities:
Presentatie Boekcovers en Zines (2018), De Utrechtse Boekenbar
Artist In Residency bij kringloop De Arm (2019), Expositie in Hoog Hiemstra
No Planet No Fun, The Exhibition (2019), WeWork Barcelona
Show Me The Money (2020), HKU Media