Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Mijn passie voor het werkveld theater geeft karakter aan mijn manier van werken. Ik zie elk detail als belangrijk onderdeel in het geheel, en voel me verantwoordelijk mensen een fijne dag te bezorgen. Voor dit afstudeerproject wilde ik daarom de beleving van de theaterbezoeker centraal zetten, en in gesprek gaan met elkaar. Dankzij veel enthousiasme durf ik buiten mijn comfortzone te stappen om meer te leren van iedereen die op mijn pad komt. Dat zorgt ook voor een groot pallet aan basiskennis van verschillende disciplines. Ik teken, schrijf gedichten, maak muziek en speelde altijd graag in toneelstukken. De kunstenaar in mij krijgt de ruimte van de manager, zodat ze zich beide kunnen ontplooien. Dat maakt mij Mijntje, en kunstmanager op eigen(wijze) manier.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar hoop ik nog altijd het draagvlak voor kunst en de werkvorm theater te vergroten, door als publiekswerker of programmamaker aan de slag te zijn. Het liefst in de buurt van 'mijn' stad 's-Hertogenbosch. Het liefst voor families met jonge kinderen, om hen kennis te laten maken met kunst en de ouders aan de hand te nemen. Kunst meemaken verrijkt een mens, en dat is wat ik graag mee wil geven aan de nieuwe generatie kunstkijkers en kunstenaars.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

De HKU leert je niet enkel de vakken die je toegereikt krijgt, maar neemt je mee in een bepaalde manier van kijken. Dat het proces wellicht soms belangrijker is dan het eindresultaat en dat kunst in alles om ons heen te vinden is.