Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Hi, mijn naam is Gerana Bennink. Ik ben 21 jaren jong en als laatstejaars HKU Kunst en Economie studente heb ik mij verdiept in het complexe probleem dat voedselverspilling heet. Samen met mijn externe partij en de eindgebruiker zocht ik naar een hulpmiddel dat consumenten op een leuke manier zou helpen om de eigen voedselverspilling te verminderen.

Het resultaat is een nieuw en wat onverwacht product, dat met en voor een nieuwe doelgroep is ontworpen: de (voedsel)verspillingsvrije scheurkalender. De inhoud en vormgeving is gebaseerd op de behoeften en de verspilling van bewoners (18 - 35 jaar) van kleine huishoudens zonder kinderen.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Dit vind ik altijd een lastige vraag om te beantwoorden, omdat ik nu niet kan voorzien waar nieuwe verbindingen mij brengen. Een specifieke baan heb ik nog niet gevonden. Daar hoop ik de komende tijd door middel van nieuwe ervaringen, verbindingen en mogelijkheden achter te komen. Voor nu staat het doel om deze duurzame scheurkalender uit te brengen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Vul het jaar in zoals het voor jou werkt en houd bij welke stappen je zet. Soms lijkt het alsof er geen vooruitgang wordt geboekt, maar door terug te kijken naar je dossier en logboek zie je ook de waarde van de kleine stappen.

Houd je niet te veel bezig met 'regels' en denk out-of-the-box. Ga mee in nieuwe inzichten en verbindingen (houd het onderzoek wel dichtbij kwestie). Dit heeft mijn creativiteit en motivatie voor het onderzoek een enorme boost gegeven.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2021 - https://zelfgemaaktescheurkalender.nl/kalenderverhalen/voedselverspillingsvrije-scheurkalender/