Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik maak educatieve kunst. Dit doe ik in de vorm van korte, snelle animatievideo's waar muziek een grote rol in speelt. Mijn specialiteit in muziek zit hem dan ook in de connectie met gesproken taal. Één van de grote drijfveren voor mij is het gevoel dat ik kunstenaars iets nuttigs kan leren en dat ík degene ben die dat moet doen. Mijn video's gaan namelijk over de relatie tussen geld en kunst(enaars). Waarom blijven kunstenaars kunst maken zonder dat ze er goed voor betaald worden? Waarom is er wel de wil voor subsidie, maar niet de wil om gewoon direct fatsoenlijk te betalen voor kunst? Waarom zijn de inkomens van kunstenaars zo oneven verdeeld in vergelijking tot andere beroepen?

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

De komende paar jaar begin ik met een eigen publiek opbouwen voor mijn video's. Vervolgens zal ik dit uitbouwen tot een animatiestudio met een klein team. Dan, wanneer de groei uit het maken van video's is wil ik het verder uitbreiden tot multi-media bedrijf die ook bijvoorbeeld boeken en games uitgeeft, en allicht workshops geeft.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen wat het belangrijkste is dat ik geleerd heb omdat ik op het moment van schrijven nog niet in het werkveld sta. Waarschijnlijk weet ik dit pas over een jaar of 10. Maar als ik zou moeten gokken, dan is het de richting waar ik mijn carrière heen wil nemen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Volg mijn proces hier: https://www.youtube.com/channel/UCQnMw9GGDS3xO6fN5oae-4w