Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

‘Ik ga het kunstonderwijs veranderen!’ Deze woorden vormden mijn ambitie - en de leidraad binnen de opleiding. Ik ervaar dat er weinig belangstelling is voor digitale media in het huidige kunstonderwijs. Als ontwerper heb ik de missie om te bewijzen welke nieuwe mogelijkheden en oplossingen dit medium biedt. Daarnaast belicht ik ook de schaduwkant die digitale media met zich meebrengt: de enorme invloed die sociale media op de mens kan hebben. Mijn beeldend werk is toegespitst op het beeld van de online vrouw. Ik wil de toeschouwer kennis laten maken met het ongemak van het eigen lichaam dat ik zelf ook heb ervaren.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar wil ik als ontwerper verschil hebben gemaakt in het onderwijs. Ik wil jongeren in gesprek laten gaan over de digitale media en de gevolgen daarvan. Dit doe ik door beeldend werk te blijven maken over dit onderwerp om jongeren aan het denken te zetten. Ook zal ik dit doen door educatieve producten te ontwerpen waar jongeren mee aan de slag kunnen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn opleiding is dat je eerst een beeldend proces moet ondergaan, om vervolgens een leerling erin te begeleiden. Ook heb ik geleerd dat het werkveld waar we ons in bevinden zo enorm divers is. En dat we continu veel verschillende rollen aannemen. Rollen als: Educator, projectleider, maker, onderzoeker en ontwerper. Ik vond het lastig om te schakelen tussen deze rollen, maar ik merk dat ik heb geleerd om dit toch te kunnen doen. Door bijvoorbeeld een moment op de dag te pakken waar ik kan schakelen. Deze verschillende rollen maken de opleiding en het werkveld spannend. Ik krijg er energie van en raak nooit verveelt.De afgelopen maanden heb ik onderzoek gedaan naar de verschillende rollen die ik tegenkwam binnen de opleiding Fine Art & Design in Education. Deze zoektocht heb ik verbeeld in een website. Wil mijn onderzoek bekijken? Klik dan op deze link: https://eijkhoutnina.wixsite.com/derolvannina