Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Als kunstenaar houd ik me bezig met hoe we ons als mens verhouden tot de wereld en de aarde. Voor mij is de wereld dat wat de mens creëert en de aarde alles wat het niet-menselijke omvat. In mijn project Kwade Reuk (2021) bestaat het niet-menselijke bijvoorbeeld uit planten die groeien op een plek in Nederland met zware luchtverontreiniging.
Vanuit interesse in hoe menselijk gedrag en handelen een grote imprint achterlaat op de aarde probeer ik die bijna onzichtbare handelingen en gevaren te verbeelden op manieren waarop het nog niet bekeken is.
Door op verschillende manieren beeld te maken wil ik grip krijgen op grote en overweldigende thema’s zoals bijvoorbeeld klimaatverandering.
Er zal een besef moeten komen dat we echt aan de rand van de afgrond staan, dit is voor mij een motivatie om bepaalde thema’s aandacht te geven in mijn werk. Het verbeelden hiervan is een manier om herinnerd te worden aan genormaliseerde en automatische overtuigingen en herkenning te vinden in de omgeving waar ik me dan in bevind. In Kwade Reuk onderzoek en observeer ik deze omgeving om het onzichtbare gevaar van luchtverontreiniging in beeld te brengen.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Mijn ambitie is na de academie nog een master (visuele anthologie) te volgen, hierin wil ik me verder ontwikkelen in thema's zoals duurzaamheid en cultuur. Ik wil in mijn atelier blijven werken aan eigen werk en nieuwe mediums en vaardigheden leren zoals keramieken.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Ik ben er vaak achter gekomen wat voor dingen ik niet wil en leuk vind. Hierin leerde ik dat ik tijdens deze studie alles helemaal zelf kan bepalen en creëren.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Impakt Festival 2019 (Expositie in de Academie Gallerie)