Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Alvorens ik aan de HKU begon, lag mijn passie bij het filmen van natuur. Met de camera in handen hele dagen buiten, wachten om dat ene bijzondere moment vast te leggen is wat me het meest kon fascineren. Als maker voel ik me verbonden met de natuur en vind ik het belangrijk haar een stem te geven in deze snel veranderende wereld.
Dat ik documentairemaakster met de regie over het beeld wilde worden stond al een tijd vast. Mijn kracht zit hem in het vinden van natuurgerelateerde verhalen die mensen kunnen verrassen en meer verbondenheid kunnen geven met hun omgeving. De camera daarbij gebruikend als een krachtige vertaler die je vanuit een ander perspectief de natuur leert ontdekken.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar hoop ik, zowel in binnen- als buitenland, te werken als cameravrouw voor documentaires.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Hoewel ik misschien vooraf aan de studie gedacht had me voornamelijk met natuur bezig te houden, is gebleken dat het maken van intieme portretten van mensen die een belangrijk maatschappelijk thema vertalen iets is wat me aan het hart gaat. Tijdens mijn derde jaar studie ben ik samen met Céline Villevoye naar Nepal gereisd om daar het verhaal van een 15-jarig meisje in een kastesysteem te filmen. We hebben hier geleerd om als makers dag en nacht op elkaar aangewezen te zijn, te leven en werken in primitieve omstandigheden en door te zetten ondanks tegenslagen op ons pad ver weg van huis.