Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Al van jongs af aan vond ik het heerlijk om te ontdekken door te zien en doen. Ik wist al snel dat ik iets creatiefs wilde. Ontwerpen is voor mij als een soort puzzel; alle onderdelen samenbrengen tot een mooi geheel. Voortdurend alles vanuit alle kanten en perspectieven bekijken en onderzoeken. Hoe kun je alles uit die ene ruimte halen? Net dat ene onderdeel eruit laten springen? Op welke manier kun je een verhaal of onderwerp zo goed mogelijk overbrengen?

Onderzoekend ontwerpen om in de ruimte een verhaal en beleving mee te kunnen geven aan de bezoeker. Daar zit mijn kracht als ontwerper. Op deze manier kun je het laatste ontbrekende stukje van die mooie puzzel vinden.

Als ontwerper wil ik dat ruimtes iets met je doen. De bezoeker met het ontwerp verbazen, stil laten staan bij de ervaring en niet alleen vermaken met de visuele aantrekkelijkheid. Ik geniet telkens weer van de beleving in bijvoorbeeld pretparken, musea en theaters om in een totaal andere fantasierijke wereld te kunnen stappen. En die beleving wil ik als ontwerper ook voor anderen creëren.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar ben ik nog steeds net zo nieuwsgierig en bezig met ontdekken. Vaak zijn er verborgen verhalen of elementen die het waard zijn om gezien en gehoord te worden. Door middel van een ruimte de bezoeker een verhaal vertellen en daarmee verbazen is iets waar ik veel voldoening uit haal.
Dit wil ik dan ook blijven doen binnen een baan of misschien wel nog een studie.
Ik weet in ieder geval dat ik nooit klaar zal zijn met het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden en mijzelf wil blijven ontwikkelen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Tijdens de studie ben ik erachter gekomen dat Spatial Design een breed begrip is en de studie dus ook. Toen ik begon met de opleiding kon ik niet zeggen wat ik wilde worden, wel wist ik dat ik wilde ontwerpen met meer gelaagdheid en diepgang.

De studie heeft mij de ruimte gegeven om mijn creativiteit te ontdekken, erachter te komen wat ik wil doen en wie ik ben als ontwerper. Ik heb vooral geleerd dat je jezelf moet vinden als ontwerper en doen waar je passie ligt. Niet de makkelijkste of meest bekende route nemen. Hierdoor heb ik Spatial Storytelling ontdekt waar ik erg enthousiast over ben.