Profile Graduation work
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik ben een doener, als de inspiratie mij te pakken heeft ga ik het liefst als een dolle aan de gang, ik heb een doel voor ogen en alles is daar dan ondergeschikt aan. Het voordeel daarvan is dat ik me niet af laat leiden, het nadeel is dat ik weleens een stuk uit een sjaal van mijn moeder heb geknipt. Want ja, die stof paste nou eenmaal perfect bij mijn project.

Op de HKU heb ik geleerd om mijn dadendrang in banen te leiden, stappen te overwegen en uit te denken voordat ik handel, maar zonder mijn flow te verliezen..
Sinds ik veganist ben geworden, ben ik mij steeds meer bewust van de samenhang tussen je gedrag en de wereld om je heen. Alles wat je doet, iedere keuze die je maakt heeft een gevolg, waar je je van bewust moet zijn. Door iets moois of lekkers te maken kun je mensen verleiden om met jou de juiste keuze te maken.
Ik ben dol op “afval”, om hier weer iets moois en bruikbaars van te maken, voor een waardig tweede leven. Ik wil laten zien dat je goede kwaliteit kunt maken en mee kunt doen met de mode om je heen op een verantwoorde manier. Ik vind dat een stuk interessanter dan helemaal een nieuw product ontwikkelen. Iets dat er toch al is gebruiken en beter maken.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Het liefst zou ik in een creatief bedrijf werken in Amsterdam. Een bedrijf dat normale producten of diensten probeert te vervangen door milieu- en diervriendelijke opties. Ik vind het ook erg belangrijk om financieel onafhankelijk te zijn. Ik zie mijzelf dus ook wel vier dagen in de week werken en daarnaast mijn tassenlijn verder ontwikkelen. Het is ook een optie dat ik naar Hongarije vertrek, omdat mijn vriend daar professioneel waterpolo speelt. In dat geval zal ik daar moeten kijken wat voor baan ik zou willen, of dat ik misschien een eigen bedrijfje opstart.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Tijdens mijn studie op de HKU kwam ik erachter dat ik echt iemand ben die meteen gaat maken en achteraf pas bekijkt of het wel werkt. Als ik een plan heb dan moet dat er letterlijk zo snel mogelijk uit. Dit is vaak handig als ik snel moet werken, maar hierdoor maak ik ook veel schoonheidsfoutjes, die ik later dan weer moet corrigeren. In het verleden deed ik geen enkel onderzoek voordat ik begon, maar dat heb ik wel geleerd op de HKU. Het is goed om vooraf onderzoek te doen. Juist zodat je voorkomt vast te lopen in een verder stadium van je project. Ook heb ik geleerd wat ik nou echt belangrijk vind. Het gaat mij niet om iets nieuws op de markt brengen, maar vooral over hoe we de producten die er zijn kunnen verbeteren. Er zijn zoveel producten op deze wereld die gepaard gaan met slavernij, dierenleed en belasting op het milieu. Hier moeten wij zo snel mogelijk van af. Ik als maker wil de wereld helpen en niet bijdragen aan de vernietiging ervan. Ik heb mijzelf als maker gevonden dankzij de HKU. Ze hebben mij aan het denken gezet over hoe ik in het leven sta en wat ik wil bijdragen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Tot nu toe heb ik een samenwerking met Fruitleather Rotterdam. Zij willen als mijn product op de markt komt mij helpen met de promotie hiervan. Verder ben ik ook een Instagram account gestart waar ik mijn product kan promoten. Ik heb een fotoshoot gehad om mijn tas mooi weer te geven.