Film, video
Beeldende kunst
Film: Algemeen
Film: Documentaire
Film: Experimenteel
Video
Teaser
Artwork
Openbare ruimte
Visual Art and Design Management
Experience design
Regie
2D art
Inclusie en diversiteit
Gezondheid en welzijn
Duurzaamheid en klimaat
Artistieke prestatie
Ander maatschappelijk thema

Woon Dromen

Jorinde Venbrux
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Middels drie beeldportretten in deze documentaire laat ik zien welke vrijheid er bestaat in woonvormen. Hiermee wil ik het bewustzijn creëren, dat deze vrijheid in woonvormen voor iedereen toegankelijk is. Ik vind het belangrijk dat mensen deze zoektocht naar hun eigen manier van wonen en leven aangaan. Het stimuleren van dit bewustzijn was de drive voor het maken van deze korte documentaire.

 Hieronder zijn een aantal fragmenten te zien uit de docu.
 

 
 De hele docu vindt je hier rechts >>

 

Tessa is haar camper aan het klaarmaken om Nederland te verlaten, zij voelt zich meer thuis in een community en in contact met de natuur. Haar zoektocht begint een paar maanden later. Vooruitkijkend op dit avontuur blijkt zij geen enkele vorm van twijfel te hebben.

Imre staat op het punt zich in het diepe te gooien in een woongroep van 22 mensen. Hij kijkt vooruit op een stap van alleen wonen naar deze community net boven Utrecht. 

Iris heeft gisteren haar huis verkocht en woont nu in haar camper. Ze staat op het terrein van vrienden en vertrekt binnenkort naar Portugal. Ze blijft werken voor de gemeente in Nederland, maar hoopt meer avontuur in haar leven vinden door rond te trekken in het zuiden van Europa. In een open gesprek verteld zij hoe ze hoopt meer rust te vinden.

Float this widget
Put back
Drag/resize
Drag/resize
Roelof Hoi Jorinde,
Roelof Leuk om te zien hoe jij vorm hebt gegeven aan het denkproces wat mensen doormaken om tot bepaalde verandering te komen. Het begrijpen en faciliteren van deze processen kan mensen helpen om beter keuzes te maken en te begrijpen waarom zij die keuze maken.
Jorinde Venbrux Dankje Roelof, leuk om te horen!
Roelof Je hebt het nu nog gerelateerd aan planologische zaken zoals het wonen, maar de uitdaging ligt er om dit te kunnen doen voor allerlei soorten denkprocessen en eindresultaten.
Roelof Succes, hartelijke groet
Roelof Roelof Fernhout
Jorinde Venbrux Dat is inderdaad wel wat ik hoop voor toekomstig werk, al voelt dat nu nog een beetje abstract :)
Jorinde Venbrux Dank voor je leuke reactie!


Jorinde Venbrux
 

+31 6 34163775

JorindeBrux@gmail.com