Mode
Onderzoek
Kleding
Kostuum
Ander maatschappelijk thema

Welkom to the family, here are some earbuds

Roy Kramer
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

welkom to the family, here are some earbuds.


Iedereen kent het wel, je zit onbewust op de afstandsbediening en het volume gaat langzaam beetje bij beetje harder. En dat moment dat het volume op het hardst staat, dat is het volume waar mijn familie begint.

Deze collectie is een eigen interpretatie op mijn familie. Alle kleine dingen die mij opvallen aan hun. Een bonte groep mensen bij elkaar, vol creativiteit en volume. Oma’s die haken en borduren, een moeder die aan bloemschikken doet en een nichtje die nog vrolijk overal bij danst.

Ik verwelkom je om met deze mensen kennis te maken.kijk voor meer werk op:

www.roykramer.design

Artist statement; wat is je specialisme? wat maakt jou werk uniek?

 

Ik zie mezelf als entertainer en niet als designer. Ik wil graag mensen vermaken met mijn werk en ze daarmee dingen laten inzien en zo nodig bijleren. Ikzelf zie een museum bijvoorbeeld als een plek vol met entertainers. Schilderijen en kunst zie ik als entertainment. Het doet iets met een mens. Dit wil ik ook graag bereiken met mijn werk.  Doordat ik veel werk met tweedehands en verkregen materialen, laat ik mensen inzien dat je hiermee goed uit de voeten kan op een duurzame manier. Mijn inspiratie heb ik gehaald uit de opvoeding die mijn ouder mij gegeven hebben. Zij waren altijd bezig met het verzamelen en verkopen van tweedehands materialen en spullen. Door het gebruiken van tweedehands materialen neem ik de geschiedenis mee in mijn werk en kan ik de toeschouwer hier iets over bijleren. Mijn collectie is gemaakt uit tweedehands verkregen materialen, die ik samen heb gebracht tot een nieuw beeld. Met deze collectie kun je mijn familie goed leren kennen.

 

Wat zijn je ambities; wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?

 

Op dit moment staat mijn eigen bedrijfje (Roy Kramer Design) nog volledig in de kinderschoenen. Over een aantal jaren hoop ik mijn bedrijfje uitgebouwd te hebben met als specialisatie handwerk. Naast mijn eigen bedrijfje zou ik graag lezingen geven over kunst, mode en identiteit. Mijn voornaamste interessegroep zullen jongeren zijn, maar ik heb ook de interesse om volwassenen kennis te laten maken met mijn visie, kennis en inzichten.

 

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je Studi?

 

Tijdens mijn Studi ben ik er achter gekomen dat mijn passie ligt in het handwerken. Hierbij springt breien, haken en borduren eruit. Doordat ik mezelf dit handwerken volledig eigen heb gemaakt, geeft dat mij de ruimte en de mogelijkheden om mijn eigen stempel te zetten in, en op mijn werk. Andere kenners zien mijn handschrift direct. Mijn studietijd heeft mij inzichten gegeven in de veel verschillende gebieden binnen mijn vakgebied.  Hierdoor weet ik nu beter wat ik wil, maar niet geheel onbelangrijk. Ook wat ik niet wil. Ik heb meer inzicht geregen in mezelf. Hoe ik werk. Hoe ik om ga met opdrachten, experimenten, planningen en verslaglegging. Ook heb ik veel zelfinzicht gekregen binnen het samenwerken en het alleen werken. Hierdoor heb ik mijn eigen handtekening kunnen ontwikkelen.