Fotografie
Geschreven tekst
Interieur
Meubel
Decor
Consumentengedrag
Tekst
Artistieke prestatie

Vertraag & Verwonder

Rachel van Loenen
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tot zo’n honderd jaar geleden deden we vier generatie’s met één stoel. Tegenwoordig gemiddeld nog maar acht jaar. We willen en kopen snel weer wat nieuws en dat is ook betaalbaar geworden met de komst van de massaproductie en alle trendgevoelige items. Oneindig is de cyclus van verlangen en vervangen. We zijn de waardering voor ons product verloren!

Ik vond deze namaak Belotti stoel van de Ikea bij het grof vuil op straat, terwijl de stoel er nog ongebruikt uit ziet. De eigenaar heeft afstand gedaan van de stoel, omdat hij met verkeerde redenen gekocht is. ‘Hij was toch goedkoop’ ‘Het was een impulsaankoop, maar ik heb er toch geen plek voor’ en ‘Ik kocht hem om eventjes tijdelijk te gebruiken, maar ik ben op zoek naar iets anders’ zijn helaas vaak weer redenen om ons product binnen korte tijd weg te doen.
Met het project Vertraag & Verwonder wil ik consumenten de boodschap meegeven om de producten die je hebt meer te waarderen en ze niet weg te doen of te vervangen, maar juist het leven te vertragen. Geef aandacht, liefde en respect aan je product. Elk product is het waard. Het is de kunst om te willen wat je al hebt.

Want als we op die manier ons massaproduct zouden behandelen en dus ons koopgedrag beperken en aanpassen, zal de massaproductie gedwongen worden minder te fabriceren en meer kwaliteit te leveren. Met een knipoog naar het milieu.

Meer van mijn werk en mijn ontwikkeling is te zien via www.studioartspret.nl