Ruimtelijk ontwerp
Installatie
Installatie
Illustratie
Maquette
Infographic
Experience design
Duurzaamheid en klimaat

Stap in het water

Pleuni Groenendaal
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Hoe kunnen we samen verstanding omgaan met water, zodat we een schone en gezonde leefomgeving hebben? Hoe kunnen we dit beleefbaar, begrijpbaar en visueel communiceren? Ik heb mijn afstudeeropdracht bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden het Waterschap gedaan.


Schoon en gezond water is essentieel voor mens, dier en plant. Water is pas schoon als de planten en dieren erin kunnen leven en als het veilig gebruikt kan worden. Helaas is de waterkwaliteit in het stedelijk-gebied nog niet helemaal op orde. De grote problemen zijn onder andere zwerfvuil dat in en om het water terecht komt, kroos, probleemstoffen en gebrek aan waterplanten. Dit zorgt voor overlast en een lage belevingswaarde, beperkte biodiversiteit en gezondheidsproblemen. De watergangen, inrichtingen en doorstromingen zijn ook niet optimaal, dus samen moeten wij werken aan het water! 


Door men te verleiden, verbinden, prikkelen en stimuleren. Leren kijken en ervaren in het leven onder water, omdat wij als mens alleen het leven boven water zien. Het is dan belangrijk om de zintuigen te laten prikkelen om je nog meer één te laten voelen met het water. Het wordt op een laagdrempelige manier overgebracht en men leert vanaf een ander perspectief te kijken! Heb jij al een stap genomen voor het verbeteren van de waterkwaliteit?

Laat je meenemen in een stap in het leven onder water. Het is gemaakt om je zintuigen te prikkelen en je te stimuleren om een stap te zetten naar het verbeteren van de waterkwaliteit. Het lijkt net of je letterlijk in aanraking bent met het water. Laat je verrassen door de wereld onder water. 


Als je de QR code scant kom je op een pagina uit, hier kun je allerlei informatie terug vinden over wat jij kan doen om het water te verbeteren. Maar ook wat het waterschap doet. Dus leer en ontdek!


Daarnaast, maak zoveel foto’s als je wilt. Deel al je ontdekkingen via sociale media, tag @HDSR_waterschap en vertel wat jij gaat doen aan de waterkwaliteit! Dit is wat de digitale generatie wil, spelenderwijs het perfecte plaatje schieten in een uitbundige installatie en die delen op sociale media. Door deze beleving inspireer je stiekem en creëer je bewustwording en impact bij de mens door deze ultieme 1 op 1 ervaring onder water


Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op of kijk op mij portfolio!


Pleuni Groenendaal | Ruimtelijk ontwerper


https://pleunigroenendaal1.wixsite.com/portfolio


pleunigroenendaal1999@hotmail.com