Muziek
Beeldende kunst
Installatie
Openbare ruimte
Creatief proces
Voorstelling
Live performance
Locatietheater
Ervaringstheater
Altviool
Cello
Compositie
Viool
Drums
Componist
Instrumentalist
Soundscape
Ensemble
Interactieve installatie
Ander maatschappelijk thema

Shaping time

Annabel Schouten
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Shaping time: 'Muziek beweegt in ruimte en tijd'

In Shaping time nodigt Annabel haar publiek uit om zich, net als muziek, in ruimte en tijd te bewegen. Bezoekers zullen een muzikale beleving al wandelend tot zich nemen. De ruimtelijke vorm van luisteren wordt benadrukt met een instrument installatie gemaakt voor strijkers. Met meters lange strijkstok draden creëert Annabel een geheel eigen manier van strijken op een viool. Tevens plaatst de installatie de klanken in een ander perspectief en zullen zij samen klinken met de omgevingsgeluiden.

Naast het ruimtelijke karakter heeft het werk ook een tijdelijk karakter. In de compositie beoogt Annabel de tijdelijkheid van klanken hoorbaar te maken door het geluid te laten infaden en uitfaden. Ook heeft ze een instrument ontwikkeld die gemaakt is om de tijd op te spelen. Het instrument bevindt zich op het grensgebied van vorm en functie en lijkt zowel op een zonneklok als op een marimba. De stemming van het instrument komt overeen met de schaduwlengte van elk half uur op de dag van het eindexamenconcert. Het concert zal plaatsvinden op de een na langste dag van het jaar, vlak voor het omslagpunt waarop de dagen weer korter worden.

Op zondag 20 juni speelt een groep van 12 musici gedurende een dag van 08.00 tot 20.00 het opkomen en ondergaan van de zon bij fort 'Bij 't Hemeltje'. De compositie wordt vormgegeven over het gehele fort. Dit maakt dat de luisteraar niet in staat is alles tegelijk te horen. Al wandelend vormt iedere bezoeker zijn eigen compositie waarbij zij zich beseft onderdeel te zijn van een groter geheel.

Fort 'Bij 't Hemeltje' 20 juni 2021 tussen 11.00 - 20.00 uur voor publiek