Games
Interactief ontwerp
3D rendering
Game Art
Game Development
3D art
Interactive product
Ander maatschappelijk thema

Procedurele generatie van Venetiaanse kanalen in Houdini

Daniel Bergshoeff
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Procedurele generatie kanaal
Tijdens de afgelopen periode ben ik aan de slag gegaan met het leren werken binnen Houdini, een procedurele generatie software. Vervolgens heb ik wat ik heb geleerd toegepast om een tool te creëren voor designers om snel een procedureel gegenereerde omgeving te maken, geïnspireerd door de Venetiaanse kanalen. Met deze tool kunnen designers zonder hulp van een artist unieke huizen, bruggen en kanalen genereren d.m.v. een organisch proces.

Kanaal

Om te beginnen kan je heel simpel een aantal punten binnen Unity "tekenen" om aan te geven van waar tot waar (en via waar) het kanaal komt te lopen. Zo heb je snel een kanaal met stoep aan beide kanten.

Hekken

Vervolgens zou je met een soortgelijk systeem hekken aan beide kanten van het kanaal kunnen aanmaken.

Huizen

Bij de huizen kan je gebruik maken van de Building Generator HDA. Als je die selecteert (en de Gizmos aan staan) krijg je meteen een overzicht met de acties die je kan maken. Zo heb je knoppen om verdiepingen toe te voegen, weg te halen, of gewoon een nummer te typen om dat aantal verdiepingen te genereren. Hetzelfde geld voor de breedte en diepte van het gebouw.

Als je dezelfde knoppen gebruikt terwijl je met je muis over de voorkant van het gebouw hovert, kan je de hoeveelheid ramen/balkonnen daar aanpassen.

Ook is er de optie om de kleur van de muren aan te passen, het type balkon te veranderen, aan te geven waar er in het gebouw een stuk balkon aan de binnenkant van het gebouw zit, en aan welke kanten van het gebouw er een obstructie aanwezig is, en er dus geen ramen moeten zijn. 

Uiteindelijk kan je ook nog aangeven of je ivy aan de kanten van het gebouw wil hebben waar er geen ramen zijn, ivy over alles heen of helemaal geen ivy wil hebben.

Tafels

Voor de terassen kan je kubussen plaatsen waar je tafels met soelen wil hebben. In de tool kan je instellen vanaf welke hoogte van de kubus er ook nog parasols worden toegevoegd. Er zullen automatisch genoeg parasols worden gegenereerd om de tafel volledig te dekken. Als dit voor teveel parasols zorgt, kan je aangeven dat er een maximaal aantal parasols van een bepaald nummer gegenereerd mogen worden.Lantaarns

De lantaarns werken op een soorgelijke manier als de terassen. De breedte en diepte bepalen de grootte van de onderkant van de lantaarnpaal. De hoogte geeft aan tot waar de lantaarnpaal moet komen.