Interactief ontwerp
Illustratie
Tekening
Illustratie
Social design
Basisonderwijs
Voortgezet onderwijs
Lessen
Workshop
Interactive product
Gezondheid en welzijn

Paradoxaal Gedachtenspiraal

Esmé Koenders
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

DEZE METHODE IS OM JE GEVOEL EN GEDACHTEN TE KUNNEN UITDRUKKEN. WAARBIJ JE GEEN WOORDEN HOEFT TE GEBRUIKEN, JEZELF NIET GELIJK HELEMAAL HOEFT TE GEVEN EN ALLES GOED IS EN NIKS FOUT. MET DE PARADOXAAL GEDACHTENSPIRAAL LAAT JE JE LEIDEN DOOR HET MATERIAAL OM EEN PATROON TE CREËREN DIE JOU GEVOEL EN GEDACHTEN WEERGEEFT VAN EEN GEBEURTENIS.HIERDOOR KAN JE OP LAAGDREMPELIGE MANIER JEZELF UITEN EN IS DIT EENEERSTE STAP VAN VERWERKING OF EEN INGANG VOOR EEN GESPREK.

IK KAN ERG VERDWALEN IN MIJN EIGEN GEDACHTEN EN MIJN GEDACHTEN NEEMT DAN MIJN GEVOEL OVER. DEZE KUNNEN NEGATIEF OF POSITIEF ZIJN MAAR DE UITKOMST BLIJFT DAT IK MIJ IN MIJN EIGEN WERELD BEGEEF. HIER KAN IK HEEL ERG IN VERDWALEN WAARDOOR DE REST VAN DE BUITENWERELD EEN BEETJE VERGEET, DIT KAN MIJN DAG ERG BEÏNVLOEDEN. WANNEER IK MERK DAT IK TEVEEL NAAR BINNENKEER OMDAT IK MIJN GEDACHTEN EN GEVOELENS NIET LOS KAN LATEN GA IK VAAK TEKENEN. ZONDER VAN TE VOREN TE BEDENKEN WAT IK GA MAKEN KOMEN DE LIJNEN EN FIGUREN VANZELF. IK GA HELEMAAL OP IN HET MOMENT VAN HET GEVOEL, ZODRA DE TEKENING KLAAR IS KAN IK DIT LOSLATEN EN VAN EEN AFSTANDJE BEKIJKEN. HIERDOOR LAAT IK MIJN GEDACHTEN NIET MEER MIJN GEVOEL OVERNEMEN EN MIJN GEVOEL NIET MEER MIJN DAG OVERNEMEN.

HET KAN ERG LASTIG ZIJN OM JE GEVOELENS VERBAAL TE MOETEN UITEN WAT MEESTAL VAN JE WORD GEVRAAGD. OMDAT VEEL MENSEN HIER PROBLEMEN MEE HEBBEN KAN HET ZIJN DAT VEEL GEVOELENS OF GEDACHTEN NIET WORDEN UITGESPROKEN NAAR ELKAAR WAT ERG GEVAARLIJK KAN ZIJN. MET MIJN METHODE WIL IK LATEN ZIEN DAT HET BELANGRIJK IS OM DINGEN MET ELKAAR TE DELEN EN DAT HET OOK OP EEN LAAGDREMPELIG MANIER KAN. JE HOEFT NIET BANG TE ZIJN JEZELF TE LATEN ZIEN EN DOORMIDDEL VAN EEN PATROON TEKENEN BEPAAL JIJZELF HOEVEEL JIJ JE UIT NAAR DE ANDER. DE TOESCHOUWER VAN DE TEKENING KAN HET GEVOEL ER WAARSCHIJNLIJK WEL UITHALEN MAAR HET VERHAAL WAT ERACHTER ZIT BLIJFT ANONIEM.

BEKIJK MIJN EINDEXAMENWERK OP:

WWW.ESMEKOENDERS.NL/PARADOXAALGEDACHTENSPIRAAL