Installatie
Film, video
Installatie
Film: Experimenteel
Video-installatie
Mixed media
Ander maatschappelijk thema

Movement through Time

Bent van den Berg
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

‘Movement through Time’ is een mixed-media sculptuur die de tijd benaderd als iets wat meer beschrijft dan een cijfer op de klok. Het werk stuurt aan op een verandering in de tijdperceptie door de toeschouwer mee te nemen in een audio-visuele ervaring. In een constructie waarbij projectiebeeld via gekantelde spiegels meerdere oppervlaktes belicht, creëert de reflectie van een spiegel een tunnel-effect. 


Beweging geeft de tijd zijn volume en karakter. Het audiovisuele werk vertoont de tijd als een continue en veranderlijke stroom waarin beweging centraal staat. Vanuit een ogenschijnlijk vacuüm, leidt de aanzet van beweging tot een ritmisch spel. Met een abstracte esthetiek van beeld en geluid wordt de toeschouwer bevangen door het tijdelijke en beweeglijke karakter van de tijd.Bent van den Berg

Bentvandenberg.com

instagram.com/bentvdbergThis widget contains external content and cannot be loaded without accepting cookies. Set your cookie preferences here or use the cog button in the right bottom of the window.