Interieur architectuur
3D rendering
Interieur
Exterieur
Social design
Website
Inclusie en diversiteit

het lege nest

Jimmy Demmers
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Een oplossing voor de woningnood

De druk op de woningmarkt is hoog. Al voor een lange periode is er een groot tekort aan woningen. Het is vooral voor startende gezinnen erg moeilijk om aan een woning te komen. Oplossing? Bijbouwen! Maar moeten we wel woningen bijbouwen voor deze startende gezinnen?

Empty nesters zijn ouders van een gezin waarvan de kinderen uit huis zijn. Kinderen hebben hun eigen pad gekozen en ouders blijven wonen in de woning waar ze de kinderen hebben opgevoed. Empty nesters wonen met hun kleine huishoudens van een of twee personen voornamelijk in eengezinswoningen. Dit kan voor hen tot een overcapaciteit aan woonruimte leiden, omdat die ruimte juist geschikt is voor gezinnen.

Deze groep actieve senioren zijn niet van plan te verhuizen, wat de doorstroming belemmert. Het is een diverse groep met verschillende woonbehoeftes, een groep die de komende jaren fors gaat groeien. Financiële, sociale en emotionele redenen spelen mee in het wel of niet verhuizen. Met de vergrijzing en de druk op de zorg in het achterhoofd is het juist nú de tijd om empty nesters aan een toekomstbestendige woning te helpen. 

"Hoe kunnen we empty nesters verleiden om hun eengezinswoning te verruilen voor een woning op maat, zodat er meer doorstroming komt op de woningmarkt?"

Als je woningen voor empty nesters gaat bouwen, dan is het goed om te onthouden dat het een diverse groep is met verschillende behoeftes. Door vier verschillende leefstijlen te koppelen aan vier verschillende woonvormen kunnen we deze groep een breder aanbod geven voor hun toekomstige woning. Ik heb daarom een digitale woningbrochure gemaakt waar men geinformeerd wordt over de problematiek, kansen en mogelijkheid op het gebied van toekomstbestendig wonen.


Welke woonvorm past het best bij jou? Kies er één op mijnlegenest.nl