Fotografie
Onderzoek
Tekening
Foto: documentair
Creatief proces
Ander maatschappelijk thema

Een zoeking in passie in de vorming van identiteit

Evi Teurlincx
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn examen werk ben ik mijzelf gaan uitdagen door de focus te verleggen naar een hele organische manier van creëren en laten ontstaan. Dit begon ik te doen met vorm en stof en ben ik daarna ook gaan toepassen op de manier van onderzoeken en bewegen in mijn project. In platform heb ik het besluit genomen om compleet analoog te gaan werken voor het grootste deel van mijn project. Dit zorgde ervoor dat alles organisch ontstond. Ik nam hiermee enorm veel controle weg in mijn werk om ieder stukje perfect te doen en gaf hiermee de ruimte om los te laten en dingen te laten gebeuren. Dit leverde hele interessante beelden en werken op die me veel inspiratie brachten en een goede invoeging waren in mijn onderzoek.

Voor het onderzoek ben ik vooral opzoek gegaan naar hoe passie zich verhoudt tot identiteit en in deze zoektocht is dit gegroeid naar een meer culturele kijk naar passie en gedrevenheid en vooral hoe zich dit vormt in een kapitalistische maatschappij. Door me te verdiepen in onderzoeken verspreid over verschillende culturen en verschillende tijdperiodes, kon ik mijn onderzoek brengen tot een kijk in hoe de stress die we zetten achter prestaties, sterke invloed heeft op onze vorming van deze passie.

Door de toevoeging van fotografie en visuele beeldvorming in de vorm van schilderingen, laat ik de emotie zich versterken en uiten. Door het onderzoek op deze manier weg te halen van het compleet tekstuele, komt er een meer levendige uiting van de context. Dit zorgt ervoor dat het hiermee ook doorgezet kan worden naar concept vorming en collectie inspiratie.