Bij dit project wilden we graag een ervaring creëren voor een bezoeker waarbij, op een interactieve manier, een verhaal verteld wordt.
De opdrachtgever waarmee wij tijdens dit project samen gewerkt hebben is Leisure Expert Group. Dit bedrijf specialiseert zich in het bedenken van attracties en ervaringen binnen de leisure industrie.
De opdracht aan ons was om de laatste kamer van een spookhuis te ontwerpen. Dit ontwerp wordt uiteindelijk voorgesteld aan een pretpark die er rond Halloween dit jaar mee aan de slag gaat.
Voor ons ging het dus vooral om een 'proof of concept', met ontwerpen, schetsen, moodboards, storyboards en onderzoek naar de techniek die we willen presenteren. Daarnaast hebben we een 3D ruimte gemaakt zodat we de ruimte in VR kunnen bekijken.
Onze groep bestaat uit: Carmen Stigter , Dennis Buis en Armando van Bruggen
Het verhaal van ‘Down the Drain’ gaat als volgt.
Je komt binnen in de eerste ruimte en drukt op de rode knop, een alarm gaat af en een rood licht gaat aan en uit op het ritme van het alarm. Je loopt de hoofdruimte in en ziet in dim licht een verlaten laboratorium. Aan beide kanten staan glazen buizen met zombie achtige wezens erin. Rechts naast je zie je een zombie die erg wild op het glas slaat.
Opeens valt het licht uit, en sta je in het pikken donker. Je hoort het geluid van een wild beest dat rond rent en een stem over de intercom die zegt ‘attention, experiment 124 has escaped’.
De lichten gaan weer langzaam aan en de buis naast je is opeens leeg. Je loopt door en komt daar de zombie van eerst tegen. Snel loop je verder en kom je in een donkere tunnel waar overal opeens spinnetjes vandaan komen.
Je hoort het geluid van druppelend water en beestjes.
Je stapt uit de tunnel en BAM! een fel licht schijnt in je ogen en opeens zie je op een scherm je eigen gezicht maar dan als zombie. Je komt eracht dat je zelf een zombie geworden bent.
Je loopt richting de uitgang.
Augmented Reality
De vraag naar nieuwe technieken binnen spookhuizen was erg groot. Leisure Expert Group is altijd op zoek naar nieuwe manieren om de gasten te laten schikken.
Het leek ons grappig als de gast uiteindelijk van zichzelf zou schikken en uit dat idee is uiteindelijk de Augmented Reality installatie gekomen. Hierbij zien de gasten zichzelf op een scherm als zombie. Voor de zombie maskers hebben we veel verschillende versies gemaakt. Deze hebben we uiteindelijk op twee verschillende manieren getest. Met Lens Studio en met Spark AR.
Storyboard video en Concept schets.
We hebben een storyboard gemaakt van het verhaal. Deze hebben we uiteindelijk nog omgezet naar een video versie waarbij geluid en timing duidelijk te communiceren was. Ook heeft Carmen een concept schets gemaakt waarin de sfeer duidelijk werd.
SketchUp model.
Om een goed beeld van de grootte te krijgen, hebben we een eerste 3D versie gemaakt in SketchUp. Hierbij werd het ook een stuk duidelijker hoe de bezoeker de ruimte uiteindelijk zal gaan zien.
Unreal Ungine.
Omdat de ruimte pas later gebouwd zal gaan worden, heeft Armando ervoor gekozen om de ruimte in 3D te bouwen in Unreal Engine. Hierdoor kun je in Virtual Reality een beter beeld krijgen van de sfeer en de grootte. Hier is uiteindelijk nog een teaser trailer voor gemaakt.