Beeldende kunst
Productontwerp
Installatie
Artwork
Openbare ruimte
Ander maatschappelijk thema

Diepte

Emmy van de Grift
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Diepte
Bij het werk Diepte komt mijn inspiratie uit patronen in de natuur. Als ik buiten loop raak ik geboeid door de silhouetten van takken waar de zon doorheen schijnt, door de kringen in een meer die ontstaan doordat er een druppel op valt, door de kraters van de maan, door de groei van een schimmel en door de golven van de zee.
In dit werk wil ik de suggestie wekken van vloeibaarheid en stroming zonder dat het een directe weergave van water is. Het blauwe patroon is een weergave van mijn zoektocht naar een vorm van oneindigheid. Mijn hele leven kijk ik al naar alle patronen om me heen en probeer ik patronen te creëren die, voor het oog, oneindig door lijken te gaan. 
Ik heb een passie voor ambacht. Het inspireert me hoe de kennis van de techniek al eeuwenoud is en van generatie op generatie wordt overgedragen. Momenteel werk ik met het ambacht glas in lood. De tijd en energie die ik in dit werk heb gestoken zie je terug in het eindresultaat. De imperfectie van handwerk zorgt volgens mij voor een onnamaakbare charme.
Mijn passie voor het ambacht glas in lood, de zoektocht naar oneindigheid en mijn fascinatie voor bepaalde natuurverschijnselen zijn samengekomen in het werk Diepte.

Neem een kijkje op mijn Instagram om mijn proces te zien: @atelier.emski

Of contacteer me:
www.atelieremski.nl
info@atelieremski.nl
+31651162792

Einde Loos

Einde Loos is een kunstwerk dat ik gemaakt heb voor een particuliere opdrachtgever. Einde Loos gaat over een zoektocht naar oneindigheid, vloeibaarheid en contrast. Ik probeer door middel van een chemische reactie, die ik vastleg op het glas, het effect van druppels die een watervlak raken weer te geven. Dit werk is in tegenstelling tot het werk Diepte helemaal gemaakt van gekleurd glas in plaats van een gekleurde beschildering op blank glas, waardoor het zonlicht er op een andere manier mee speelt. In dit werk probeer ik op een autonome en abstracte manier een vorm van oneindigheid op te zoeken. Dit doe ik door een patroon te maken zonder begin, eind of middelpunt. Het Einde is Loos. 

Contact
www.atelieremski.nl
info@atelieremski.nl
@atelier.emski
+31651162792