Digitale Media
Televisie
Televisie
Media Management
Kunst en Economie
Public relations
Marketingcommunicatie
Inclusie en diversiteit

Accelerator voor discussie

Ruben Baudoin
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Alleen maar een kleine groep binnen de samenleving weet hun mening of visie om te zetten tot maatschappelijke impact. Deze echokamer creëert risico's en sluit te veel mensen uit. Vervelend, want we staan voor best grote uitdagingen waar we samen uit moeten komen.

Tijdens mijn afstuderen onderzocht ik hoe ik die interactie tussen mensen kon verbeteren. Ik besloot mij te focussen op jongeren. Deze leeftijdsgroep (20-34 jaar oud) staat voor grote uitdagingen en wordt nog te weinig gehoord. Hoe kunnen we samen een betere toekomst krijgen voor iedereen?

VPRO Tegenlicht kijkt naar de toekomst: naar zowel de uitdagingen als naar de oplossingen. Samen met de redactie zocht ik uit hoe we jongeren beter kunnen bereiken. Zo kunnen wij ze informeren, met ze interacteren en kunnen we ze vooral met elkaar laten discussiëren. De gesprekken die zij aangaan vormen een basis voor hun eigen toekomst.

Om het zo laagdrempelig mogelijk te laten zijn is gekozen voor sociale mediaplatform Instagram; hét meest gebruikte platform onder jongeren. Via gestileerde berichten en sterk verhalende video’s kunnen we iedereen informeren, enthousiasmeren en triggeren om zich verder te verdiepen in onderwerpen die over hun toekomst gaan. Door alles binnen het platform zo deelbaar mogelijk te maken kan de jongere deze informatie delen onder vrienden en kennissen. Met deze kennis op zak kan de maker, ondernemer of mogelijk zelfs politicus goed geïnformeerd de stem versterken en delen wat voor hen het belangrijkste dilemma is voor de komende jaren.

Samen streven we op deze manier naar een toekomst die niet alleen voor onszelf succesvol is, maar voor ons allemaal.