Productontwerp
Interactief ontwerp
Artwork
Interactieve kunst
Ander maatschappelijk thema
Gezondheid en welzijn

GLOWING ORB.

Vera Geldermans
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter


Licht is één van de belangrijke dingen in ons dagelijks leven. Licht kan ons namelijk bepaalde emoties laten ervaren en ook allerlei gevoelens oproepen. Ik ben op zoek gegaan naar hoe ik licht in mijn ontwerp naar voren kan laten komen. Ik ben vanuit een verzameling met transparante materialen begonnen. Daarna ben ik gaan experimenteren door licht er op verschillende manieren doorheen te laten schijnen. Ik ben op zoek gegaan naar een onverwachts en verrassend effect. Ik merkte dat door met licht te spelen het een rustgevend effect op me had. Licht blijft mij altijd fascineren door de manieren waarop het door transparant materiaal wordt vervormd. Iedere keer zie je er iets anders in. Het is alsof je naar de zee staart; het blijft de zee, maar toch verandert de zee voortdurend.

 

Na veel experimenten heb ik gekozen voor een bolvorm. Zo ligt de Glowing Orb lekker in de hand en zou je hem ook kunnen gebruiken om te mediteren. Als dat niks voor jou is zet je hem op een plek neer waardoor het z’n patronen op de muur of plafond kan schijnen. Wat ik met mijn product wil bereiken is dat iedereen het op z’n eigen manier kan gebruiken. Iedereen ervaart rust anders. Ik hoop dat mensen door mijn lichtobject te gebruiken meer rust in hun drukke leven kunnen creëren en zich zo ook na de Corona-periode minder druk hoeven te voelen.

This video call has not yet been activated by the host

Float this widget
Put back
Drag/resize
Drag/resize
Vera Geldermans Op 26 juni ben ik live in de video call hierboven op deze pagina van 11:00-13:00 kom vooral langs als je vragen hebt over mijn project! :)
Vera Geldermans Mocht je er niet bij kunnen zijn, kun je altijd een chat achterlaten of mij een email sturen. Deze is hierboven te vinden.