Productontwerp
Onderzoek
Installatie
Film: Experimenteel
Analoog
Artwork
Creatief proces
Ander maatschappelijk thema

Disgenoten

Fleur van der Kaaden
About Live events
The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Disgenoten


'Disgenoten' is een onderzoek naar familierelaties. Fleur van der Kaaden (1996) is een samenwerking aangegaan met haar familie. Het tafelkleed is getuige van vier verschillende momenten, met vier verschillende gezinnen. Alleen haar grootouders hadden een vaste plek aan tafel. Oma kookte de diners, en deze vonden plaats aan haar eettafel.


De blauwdruk van wat geknoeid of gemorst werd legde Fleur vast door deze machinaal te borduren op het tafellinnen. Op deze wijze dineerde elk volgend gezin aan een steeds rijker geborduurd tafelkleed. Een enscenering van een ongeordende familiegeschiedenis van reactiviteit, samengebracht in oma’s damasten tafelkleed.

De film is gemaakt naar de methode van Dance Dialogue

Artist statement


Het werk van Fleur van der Kaaden (1996) kenmerkt zich door een onderzoekende en procesmatige werkvorm, waarin een ondernemende houding is vereist. De tactiliteit van materiaal is een belangrijke factor in haar projecten welke resulteren in fysieke en vaak bruikbare producten.


Ze betrekt graag andere mensen in haar maakproces. Hierin bepaald zij de kaders en de variabelen, waarin de participanten de invulling creëren. Ze streeft naar een toegepast werk wat zich kenmerkt door een simplistische vorm, welke communiceert in eenvoud. 


Naast haar creatieve makerschap heeft ze een sterke interesse in voeding en het voedsel systeem in Nederland. Ze heeft een sterke behoefde om een positieve bijdrage te leveren aan een eerlijker voedsel systeem. 
Disgenoten is te bekijken bij de gezamenlijke IMT expositie Thanks Machine. De expositie is van 24 tot en met 30 Juni te zien bij stichting 16x op de Nijverheidsweg 16. Reserveer hier een tijdslot: https://forms.gle/gAxsgaEwrLGRvc5N8

Of bekijk de expositie online via: https://thanksmachine.common.garden/.